Maandag 09/12/2019

"Een dikke pluim voor ons jonge team"

Een tweede keer goud voor Roger van Damme na zijn verkiezing tot beste patissier van de wereld zat er nét niet in, maar dat drukt de pret bij zijn Toque Tok in Schelle allerminst.

Vennoot Anke Coeck is maar wat blij dat het kippenrestaurant de zilveren medaille wegkaapt: "Op een jaar tijd hebben we bergen verzet, dat we deel uitmaken van de top drie bewijst dat we er staan met ons restaurant. Deze erkenning is ook een pluim voor ons jonge en internationale (uit België, Hongarije, Polen, Tibet, Mexico en China) keukenteam dat elke dag bewijst dat als je het horecavirus in je hebt en je op het juiste moment op de kar springt, je het ver kan schoppen. Dit team verdient het om in the picture te staan!" Wat maakt Toque Tok nu zo bijzonder? "Van het concept kip maken wij een gouden kip, zodat de klant hier met een wauw-gevoel naar buiten gaat. Ik proefde gisteren nog van de kip met truffel: pure waanzin." Voor dat beoogde wauw-effect wordt niets aan het toeval overgelaten: "Onze kip wordt een aanzienlijke tijd in een kruidig pekelbad gelegd, om zo tot een sappig stuk vlees te komen. We besteden ook aandacht aan de beleving: het spit staat pal in het midden van het restaurant. En dan vergeet ik onze take-away nog: in het weekend kan je hier zowel kip aan het spit als gebakken aardappeltjes, appelmoes en vidé afhalen." De touch van de master himself ontbreekt niet: "De manier waarop de kip gepresenteerd wordt, is geheel volgens de stijl van Roger van Damme. Ook zijn desserts mogen er zijn: zijn spiegelei moet je echt proeven: een in een steelpannetje geserveerde panna cotta met een coulis van exotisch fruit erover, die als je erin prikt uitloopt over de panna cotta. Net zoals bij een echt spiegeleitje dus!"

Zo beleefde onze Goestingrecensent

zijn bezoek

"Voor de bereiding worden de kippen een tiental uren in een lichte pekel gedompeld en ingewreven met een eigen kruidenmengeling. De kippen worden vervolgens aan het spit op de grill bereid. Drie tapas staan op de kaart: pittige kippenvleugels (€ 8,5), Thaise kippenbiefstukjes (€ 9,50) gelakt met een zoeterige saus, en bijzonder geslaagde kipkroketten (€ 9,50), gevuld met sliertjes kip in een luchtige bearnaisecrème."

"De magneet van het huis is de halve kip aan 't spit (€ 13,50), mals en sappig, met een licht krokante korst. Ik neem er een klassieke sla bij met tomaat, ei en komkommer en een dressing met opnieuw wat zoet (€ 4,25) en uitstekende frieten (€ 4)."

"De nagerechten dragen helemaal de stempel van Roger van Damme: eitjes gevuld met chocolademousse (puur, melk en karamel) met een zoete dooier van passievrucht (€ 12,50) en de leukste vondst: een spiegeleitje in de pan geserveerd, met pannacotta van citroen, limoen en yoghurt als eiwit en een dooier van passievrucht en mango (€ 10). Als Gert Verhulst de koning van Plopsaland is dan wordt Van Damme de keizer van kippenland."

Dit is jullie mening op goestingmagazine.be

"2 woorden: TOQUE TOP!!" Laura

"Bij Roger ga je niet eten, daar ga je op reis naar de wondere wereld van de smaak!" Moniek Peeters

"Aangenaam restaurant, vriendelijk personeel. En eten om van te smullen. Top top top! Of beter gezegd TOQUE TOK TOK!" Glenn Van Deuren

"Een streling voor het oog en de buik!" Kim Roels

Toque Tok, Provincialesteenweg 371, Schelle.

03/284.00.50, www.toque-tok.com.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234