Zaterdag 11/07/2020

"Een brasserie op sterrenniveau, wat een mooie woorden" Dit vinden onze lezers van Brasserie Taste

Opinies, kritieken, online recensies: als kok vandaag wordt er overal op je vingers gekeken. Bart Van Hoecke neemt alles graag met een korrel zout, maar als hij de Zilveren Goesting in ontvangst mag nemen, proeft hij vooral de zoete smaak van waardering.

Bart Van Hoecke: "Tof dat we in de top 3 van de Gouden Goesting zijn geraakt. We hebben via onze kassatickets gevraagd om ons naar goud te stemmen, een onverwacht voordeel van de witte kassa. (lacht) Dat we zoveel stemmen gekregen hebben, is een mooi gebaar. Wij staan voor kwaliteit en dat kost iets, het is fijn als mensen dat verschil merken."

"Een signature dish hebben we niet, als ik er toch eentje moet noemen, dan onze paling in 't groen. Als lid van de North Sea Chefs serveer ik geen scampi's, tonijn of zalm, maar minder bekende vissoorten uit de Noordzee. Niet dat we een visrestaurant zijn, er staat ook veel vlees op de kaart. En qua groenten hecht ik erg veel belang aan het volgen van de seizoenen. Ik ben zot van alles wat uit de grond komt: aardpeer, peterseliewortel, rapen, bieten,... Maar het belangrijkste is je ploeg, het team met wie je er elke dag staat. Iedereen is cruciaal, van de zaalverantwoordelijke over de kok tot de afwasser. In veel keukens wordt die laatste als minderwaardig behandeld, dat kan hier niet. Respect voor iedereen."

"Eten is emotie. Vandaag gaan mensen steeds vaker uit eten, maar ze geven er wel minder geld aan uit. Door de vele tv-programma's over koken zijn mensen mondiger. De supernegatieve meningen lees ik met een korrel zout. Gelukkig zijn er ook veel tevreden mensen. Als iemand zegt dat we een brasserie op sterrenniveau zijn, streelt dat wel mijn ego." (lacht)

"Eén woord: fantastisch! Prachtig kader, topservice en superlekker eten." Walter Michiels

"Een van de beste restaurants in zijn klasse. Mooie kaart, zowel voor eten en wijnen. Zelfs na een tiental bezoeken nog nooit tegengevallen!"

Van Paesschen

Brasserie taste in peutie

Meteen na de openig ging onze recensent Brasserie Taste ontdekken en het was er boenk op.

"We zijn onder de indruk wanneer Madame de wagen parkeert. Er is zwaar geïnvesteerd, want voor deze brasserie is er speciaal een indrukwekkend, hedendaags gebouw neergezet. De verwachtingen zijn plots zeer hoog. Op de kaart staan enkel typische brasseriegerechten."

"Als voorgerecht nemen we alle twee een kalfswanggerecht. Naast mij wordt de kroketversie (€ 7 voor 7 bitterballen) aangesneden, terwijl ik de versie met Tripel Karmeliet (€ 17) laat aanrukken. De bitterballen zijn succulent, de kalfswang fluweelzacht."

"De hoofdgerechten zijn van hetzelfde niveau. Hier kiezen we echter totaal verschillend. Voor Madame een dry aged entrecote van scottonarund uit Piëmont met bearnaise (€ 37) en voor mijnheer een rogvleugel met hazelnootboter en kappertjes (€ 26). Het scottonavlees is jong en mals, maar door het rijpingsproces toch zeer smaakvol. De grote rogvleugel is perfect gegaard, de puree met groene kool en spek is lekker. Op de dessertkaart staan the usual suspects, maar ze zijn wel degelijk huisgemaakt. Een rekening van € 162,70 inclusief drank is helemaal aanvaardbaar voor deze hoge kwaliteit."

Brasserie Taste, Leuvensesteenweg 331, 1800 Vilvoorde (Peutie).

02/311.59.88, www.brasserietaste.be.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234