Donderdag 22/08/2019

EEKLO

Voorgerecht: € 19 - € 27 Hoofdgerecht: € 23 - € 36

Di, do, vr en za van 12u tot 14u30 en van 19u tot 21u30, wo van 12u tot 14u30

Met de opening van La Maryse zorgde de jonge chef Sten Van der Blij ervoor dat Eeklo eindelijk weer een gastronomisch restaurant heeft.

Van der Blij leerde het vak in Ter Heide in Lembeke. In de zaal staat de piepjonge Yati Van der Sypt. Ze ontvangt me hartelijk en wijst me een tafeltje bij het raam. Het pand is eigentijds aangekleed, met moderne schilderijen aan de muren en sfeervol licht.

Ik start met een uitstekende crémant (€ 6), vergezeld van courgettemousse met burrata en groene en witte kervel, een verfijnde amuse die meteen de toon zet. De kaart is vrij klassiek: zeetong, entrecôte en duif bij de hoofdgerechten, asperges en kreeft bij de voorgerechten. Ik kies voor het menu - de driegangenversie (€ 49) - dat er een stuk creatiever uitziet. Het voorgerecht zijn asperges met een op lage temperatuur gegaard hoeve-ei en spelt, afgewerkt met truffelschilfers: een hedendaagse twist op de asperges à la flamande met verse, seizoensgebonden producten, bereid volgens de regels van de kunst en mooi gepresenteerd.

Yati geeft een deskundige uitleg bij de suggestiewijnen per glas en op haar aanraden kies ik voor een pinot grigio (€ 7): fruitig, maar met genoeg frisse zuren om de asperges aan te kunnen. Bij het hoofdgerecht - sappige kalfslende met gebrande prei, okra en gremolata (peterselie, look, citroenzeste, de begeleider van ossobuco) neem ik een zachte cabernet sauvignon/shiraz uit de Languedoc (€ 7,5).

De chef komt vragen of alles naar wens was en ik kan dat alleen maar beamen. Topgerechten, een charmante jonge gastvrouw met de schwung van een ervaren rot en een aangenaam kader. Eeklo staat weer op de culinaire kaart.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden