Donderdag 22/08/2019

DuBus wint Press Cartoon Belgium

Cartoonist DuBus heeft de prijs Press Cartoon Belgium 2013 gewonnen met een cartoon in La Dernière Heure over de dood van Michel Daerden. Hij wordt beloond met 6.000 euro. DuBus is sinds 2001 huistekenaar van La Dernière Heure. Hij publiceert ook elke week tekeningen over de televisieactualiteit voor Télé-Moustique en Télé-Pocket. De tekenaar schreef ook al een aantal kinderboeken en heeft drie cartoonboeken gemaakt. De tweede en derde prijs gingen naar Gal met een cartoon in Knack en naar Saive voor een tekening in Le Soir.

Opnames 'Kampioenen'-film in april van start

Na jarenlang uitstel komt er dan toch een langspeelfilm gebaseerd op de Eén-reeks FC De Kampioenen. Half april trekt de cast naar Zuid-Frankrijk om met de opnames te starten. Eén en producent Skyline Entertainment stellen nog de financiering op punt. Beide partners hebben er vertrouwen in dat de lopende onderhandelingen de nodige extra middelen zullen opleveren. De Kampioenen-film, volgens de producenten een komische avonturenfilm, moet als alles volgens plan verloopt half december in de bioscoop te zien zijn.

Duval Guillaume Modem Agency of the Year

Reclamebureau Duval Guillaume Modem werd gisterenavond tot Agency of the Year gekroond op de jaarlijkse uitreiking van de Merit Awards. Duval Guillaume haalde het van TBWA en Happiness Brussels. Omdat de Merit Awards dit jaar hun tiende verjaardag vieren, werden twee bijzondere prijzen uitgereikt. Mobistar en reclamebureau Air kregen de High Fidelity Award, die de trouw van een adverteerder ten opzichte van zijn bureau beloont. TBWA mocht de Brand Builders Award mee naar huis nemen. Die onderscheiding gaat naar het bureau dat de afgelopen tien jaar de mooiste merken bouwde.

Malin-Sarah Gozin krijgt eerste deAuteursprijs

Malin-Sarah Gozin mag zich de allereerste winnares van de deAuteursprijs noemen. Ze krijgt die voor haar creatieve bijdrage als showrunner en auteur van de vtm-reeks Clan. De raad van bestuur van deAuteurs, een vereniging die de auteursrechten van zijn leden behartigd, prijst de wijze waarop Gozin als schrijver-producer haar stempel drukte op een Vlaamse topreeks als Clan. De reeks, waarin vijf zussen hun schoonbroer om het hoekje helpen, was dit najaar een kijkcijfersucces op vtm en werd onlangs genomineerd in de categorie beste serie op het FIPA-festival van Biarritz.

Regionale zenders moeten samenwerken

Vlaams minister van Media Ingrid Lieten (sp.a) wil dat de regionale omroepen meer gaan samenwerken, om een antwoord te bieden op de financiële moeilijkheden waar veel zenders mee kampen. Het voorstel is een van de elementen in een discussietekst die Lieten voorlegde aan de zenders. Daarnaast krijgen Belgacom en Telenet het voorstel om de omroepen voortaan te vergoeden op basis van het aantal mensen dat ze bereiken in plaats van hun marktaandeel, met een maandelijks bedrag per abonnee tussen 0,10 en 0,30 euro. Marktleider Telenet betaalt nu 1,69 euro per abonnee per jaar, maar dreigt dat af te bouwen naar 0,18 euro. "Er is nog geen deal met Telenet, maar er zijn wel al gesprekken", zegt de minister. "Ik denk dat ze zich bij deze regeling kunnen neerleggen." (Belga)

Clubcircuit radio voortaan via Deezer

De muziekclubs van het Clubcircuit hebben samen met de online muziekstreamingdienst Deezer een eigen radiozender gestart. Elke maand kun je een nieuwe Clubcircuit-radio beluisteren op de website van Clubcircuit en Deezer. In de playlist vind je muziek van bands en artiesten die die maand zullen optreden in een van de clubs van het Clubcircuit. Daarnaast heeft elk van de zeven deelnemende muziekclubs nog een aparte radiospeler op zijn eigen site.(JDB)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden