Dinsdag 21/01/2020

Discriminatie

Dovy veroordeeld omdat het sollicitant "te oud" vond

De arbeidsrechtbank van Gent heeft keukenfabrikant Dovy Keukens veroordeeld tot een dwangsom voor leeftijdsdiscriminatie, omdat het bedrijf een 59-jarige kandidaat enkel vanwege zijn leeftijd niet had uitgenodigd op een sollicitatiegesprek.

Unia, het Interfederaal Gelijkekansencentrum, was naar de rechtbank gestapt nadat verschillende verzoeningspogingen waren mislukt. Volgens Unia stelt de uitspraak een ernstig onderschat maatschappelijk probleem aan de kaak.

De rechtbank veegde het argument van de werkgever dat oudere werknemers moeite hebben met de gebruikte softwareprogramma's van tafel. De rechter veroordeelde de werkgever tot een dwangsom van duizend euro per nieuwe inbreuk en een schadevergoeding voor het slachtoffer van 25.000 euro. Hij moet zijn veroordeling bovendien aanplakken op een voor iedereen goed zichtbare plek.

Dovy Keukens, eigendom van Donald Muylle, betreurt het voorval, zo zegt het bedrijf aan Het Nieuwsblad. "Het gaat om een alleenstaand geval, waarbij een medewerker op eigen houtje een e-mail heeft gestuurd die voor ons niet door de beugel kan", klinkt het in de krant. Het bedrijf overweegt in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter.

"Minder flexibel"

"Nog steeds worden ouderen gezien als minder flexibel, niet mee met de technologie of haast per definitie lijdend aan gezondheidsproblemen", zegt Unia-directrice Els Keytsman. "De rechter heeft die vooroordelen in deze zaak terecht afgestraft en geeft daarmee een sterk signaal af aan de samenleving."

Volgens Keytsman blijft leeftijdsdiscriminatie vaak onder de radar. Unia telde vorig jaar 80 dossiers voor de discriminatiegrond leeftijd. Meer dan de helft van de dossiers (56 procent) ging over werk. Vooral de categorieën 45-55 jaar (29 pct) en 55-65 jaar (20 pct) werden getroffen.

"Uit studies blijkt dat één op de drie werknemers vindt dat leeftijdsdiscriminatie gerechtvaardigd is en dat 45-plussers een aanzienlijk risico lopen om gediscrimineerd te worden. Leeftijdsdiscriminatie wordt dus niet altijd ernstig genomen, laat staan dat ze zou worden gemeld. Terwijl het een reëel probleem is", aldus Keytsman, die benadrukt dat het probleem door de vergrijzing riskeert nog te groeien.

Sinds vorig jaar gebruikt de stad Gent praktijktests. "Het onderzoek toont immers aan dat zelfs het uitvoeren van praktijktests op zich discriminatie op de woninghuurmarkt kan terugdringen, nog los van sancties voor hardnekkige overtreders. Op dit moment organiseren we praktijktests op de arbeidsmarkt. We controleren met praktijktests of de contractanten van de stad Gent de antidiscriminatieclausule respecteren", meldt het kabinet. De eerste tendensen tonen aan dat er ook bij het aanwervingsbeleid van de contractanten van de stad Gent sprake is van ongelijke behandeling.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234