Dinsdag 04/08/2020

Dôme heeft

sterrenpotentieel

Begin dit jaar uitte chef Julien Burlat van restaurant Dôme zijn frustratie omtrent het missen van een ster. Of hij voor de editie 2006 wel in de prijzen valt, weten we sinds dit weekend. Op basis van een recent diner en tal van bezoeken aan restaurants die wél met een macaron kunnen pronken, zou die erkenning niets te vroeg komen. Julien Burlat heeft een neus voor topproducten, die hij streng selecteert en met zachte hand optimaal in het bord laat renderen. Finesse en toch volle, intense smaken markeren zijn gerechten. De lichte, liquide tapenade met krokante stengels als opener is daarvan een treffend voorbeeld. Wat volgt als hapje vooraf bevestigt zijn zorg voor evenwichtige smaken en een filmisch mondgevoel. Perfect gegrilde coquilles met eekhoorntjesbrood op drie wijzen zetten al onze zintuigen op scherp. Een eigenschap alleen weggelegd en kenmerkend voor topgastronomie. Een velouté van aardperen met fijngesneden herfsttruffel (21 euro) charmeert door de zacht aardse smaken en aroma's. De kort in boter gebakken en met zoethout geparfumeerde kikkerbilletjes smaken beter dan tijdens ons laatste bezoek in een van de vermaarde brasserieën van Georges Blanc, die met dit typische product toch niet onaardig uit de voeten kan. De combinatie met sucrinesla en fijn getrancheerde cecina de buey, gedroogd achterkwartier van vier jaar oude ossen uit Léon, minimaal besprenkelt met fijne olijfolie, levert echt bordplezier op (21 euro). Ook de hoofdgerechten getuigen van ernst, kennis van zaken en een groot technisch vermogen. Zowel een flinke zeetong met paddestoelen en puree van kervelwortel (28 euro) als een sublieme, traditioneel rosé gebakken hazenrug uit Sologne met snijbietscheuten (33 euro) duiden erop dat in Antwerpen meer sterrenpotentieel schuilt dan sommigen vermoeden. Een aparte vermelding verdient de persoonlijke wijnkaart van sommelier Steve Bette, die onder meer veel aandacht heeft voor de vrucht van hardwerkende biologische en biodynamische wijnboeren. Het aperitief, een zeldzame 3 Fonteinen-geuze uit 1998, past geheel in de bedrijfsaanpak van dit huis, dat niet alleen koortsachtig streeft naar passende erkenning, maar vooral van zijn zoektocht naar authentieke, zuivere smaken een meer dan lovenswaardig handelsmerk maakt.

INFO Dôme

Grote Hondstraat 2, 2018 Antwerpen,

tel.: 03/239.90.03, fax: 03/239.93.90,

e-mail: info@domeweb.be , website: www.domeweb.be, maandag, dinsdagmiddag en zaterdagmiddag gesloten.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234