Woensdag 05/08/2020

DÔME Antwerpen

Tot een jaar geleden was Dôme in de Antwerpse Zurenborg-wijk nog het kindje van Julien Burlat en zijn echtgenote Sophie Verbeke. Pas toen Julien zich voluit wilde storten op zijn job als foodconsultant moest hij op zoek naar pleegouders voor Dôme.

Met Frédéric Chabbert en Evangeline Ng zou Dôme in veilige handen zijn. Het horecakoppel werkte en woonde eerder al in Londen, Monaco, San Francisco, Kuala Lumpur, Hong Kong en Parijs. Als chef deed Frédéric bijzondere ervaring op in tophotels en aan de zijde van grootmeester Alain Ducasse.

In Antwerpen kwam Frédéric terecht in een restaurant waar zijn voorganger al een Michelinster aan de gevel had hangen. Vastberaden om de filosofie van kwaliteit, versheid en ambacht verder naar zijn hand te zetten, contacteerde hij lokale leveranciers zoals Ons Logisch Voedsel, een bioboerderij met zelfoogstsysteem, en kruidenmarkt Cook & Herb.

Ook voor zijn andere marchandise kent Frédéric de weg: foie gras uit Landes, tarbot uit Bretagne en lam uit Aveyron, zijn geboortestreek.

À la carte betaal je tussen de € 25 en € 38 voor een voorgerecht, met uitschieters tot € 47 bij de hoofdgerechten. Een menu (6 gangen) kost € 75, een driegangenlunch € 40.

Starten doe je hier met luchtige cheesepuffs (of 'gougères') op een perfect lauwe temperatuur. Daar horen volgens de sommelier een huisbubbel (van het domein Ocre Rouge) of een glas Charlot-Tanneux champagne bij. Soms moet je gewoon de regels van het huis volgen.

Wat op de menukaart sec wordt opgesomd als 'groenten, wilde kruiden en bloemen in chorizosaus' rijst als een tovertuin uit mijn bord. De explosieve smaken doen me trippen. Ik steel de lepel van mijn buurvrouw om geen lik saus te hoeven missen.

Tijdens het hoofdgerecht zorgt Frédéric voor een perfect gegaard duifje met als garnituur enkel het allernoodzakelijkste: eekhoorntjesbrood en foie van eend. Opnieuw is er een jus die zorgt voor samenhang én ziel.

Bij het dessert kies je voor kaas, de fameuze chocoladetaart van Julien Burlat, maar ook clementine of nog beter: gepocheerde peer met nougatinerijstpap, kastanje en een crumble van kletskop. Het is een strak nagerecht met dezelfde kwaliteit als onze vorige borden. Straf.

Voor een avond met een experimentele trukendoos of een creatieve uitspatting zijn er andere chefs. Mocht je zelf willen ondervinden hoe de beste Franse producten scherp vermenigvuldigd kunnen worden met onze Vlaamse grond, dan reserveer je het best vandaag nog je tafel in Dôme.

Dôme

Grotehondstraat 2

Antwerpen, 03 239 90 03,

Zondag en maandag gesloten, domeweb.be

De gidsen Die zijn enthousiast: binnengekomen met een 15/20 in Gault&Millau en Michelin bekroonde hem tijdens het eerste (half!) jaar al met een ster.

Architecturaal Eten onder een majestueuze koepel terwijl je voeten op mozaïek rusten, doe je niet elke dag. Het gebouw en de inrichting sluiten perfect aan op de belle époque-grandeur van de buurt.

Wachttijd Het verkeer tussen keuken, zaal en gasten is nog niet optimaal. Voor een lunch hebben wij er 2,5 uur gespendeerd en ook de gastvrouw miste nog wat zekerheid.


DM Magazine betaalt zijn etentjes zelf en brengt dus een eerlijk, onafhankelijk relaas.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234