Zondag 25/08/2019

Doel 2020 twijfelt aan haalbaarheid Saeftinghedok

Het actiecomité Doel 2020 reageert verbaasd op de uitspraken van Vlaams minister-president Kris Peeters over het Saeftinghedok. Peeters verklaarde dinsdag in de commissie Openbare Werken dat de beslissing over een tweede getijdendok niet meer door de huidige Vlaamse regering zal worden genomen. Tegelijk houdt hij wel vast aan het uitdoofbeleid voor Doel en de geplande afbraak van 120 woningen in de dorpskern. Volgens Jan Creve van Doel 2020 schuift men de beslissing op de lange baan terwijl in de administratie nu al duidelijk is dat het Saeftinghedok geen haalbare kaart is. "Men doet hiermee bewust de ogen dicht voor de realiteit", aldus Creve. Hij verwijt de huidige regering gebrek aan politieke moed om dit ook effectief te erkennen. Het Saeftinghedok zal er volgens Creve wellicht nooit komen en dus moet Doel ook niet verdwijnen, zo vindt hij.

"Minister Peeters wil de sloopvergunningen blijkbaar niet intrekken, maar hij zal zich toch moeten houden aan het bevelschrift van de rechtbank van Dendermonde, dat verdere afbraak verbiedt," zegt Creve. Volgens Doel 2020 heeft het Vlaams Gewest intussen wel al een advocaat in de arm genomen om het eenzijdig verzoekschrift aan te vechten. (belga/dm)

Beeld UNKNOWN
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden