Maandag 02/08/2021

DMM in de gouden voetsporen van Oscar

Personal trainers, kappers en stylisten, ze hadden het de afgelopen week druk in Hollywood. Niet alleen met de celebritygasten voor de Oscaruitreiking maar net zo goed met De Morgen Magazine. Omringd door Madonna, Beyoncé en Sharon Stone dook DMM vierentwintig uur lang onder in het meest glamoureuze sterrenbestaan. Lights, camera's... action.

Door An Bogaerts / Foto's Grey Goose

7u00 De geheimen van een Hollywooddieet

Met een uitnodiging voor de Grey Goose Party op zak, één van de meest exclusieve Oscarfeestjes in Los Angeles, besluit ik het één dag uit te proberen, dat celebrityleventje. Zo'n dag begint bij het ontbijt. Correctie: hij begint bij het overslaan van een calorierijk tijdverdrijf dat anderen 'ontbijt' noemen. De ober van de plaatselijke Starbucks knikt begrijpend wanneer ik vroeg in de ochtend lauw water met citroen bestel. Kym Douglas en Cindy Pearlman, auteurs van The Black Book of Hollywood Diet Secrets, raden dit wansmakelijke mengsel aan voor al wie er graag zo strak mogelijk wil bijlopen. Het citroensap zal de maag doen krimpen, wat zou moeten leiden tot minder eten. Dit is het laatste water dat ik vandaag mag drinken. Het geheim van het succes van Red Carpet is immers het volledig uitdrogen van je lichaam. De laatste kilo's die eraf gaan, zijn puur vocht. "Wel niet vergeten achteraf onmiddellijk bij te vullen", aldus Douglas en Pearlman.

Volledig volgens de regels van het sterrendom - Nike-broek aan, baseballpet, grote zonnebril en espresso - stap ik stevig door naar de eerste afspraak van de dag: mijn personal trainer Andrea. Onderweg kom ik Anthony Hopkins tegen op straat. In Beverly Hills is dat dagelijkse kost. Celebrity's herken je meestal aan een grote zonnebril. Om echt undercover te gaan, moet men hier bijna een masker gaan dragen, hoewel dat in het geval van Anthony Hopkins de herkenning alleen maar zou bevorderen.

8u30 Workout met Andrea Orbeck

Andrea Orbeck traint in Los Angeles zowat alle modellen van Victoria's Secret, inclusief boegbeeld Heidi Klum en diens partner Seal. "My advertising walks on stiletto's", grapt ze wanneer we voorbij foto's wandelen van haar strak getrainde klanten. Orbeck heeft een klein appartementje omgebouwd tot fitnessruimte. Eén loopband, een step en wat gewichtjes. Niks dat me afschrikt. Want komaan, hoe goed kan de conditie van supermodellen zijn? Nogal goed, zo blijkt al snel. Orbeck maakt een parcours voor me klaar van lopen over boksen naar buik- en bilspieroefeningen. "Your bum will be burning", waarschuwt ze me. En na 40 minuten lig ik zwetend de pilatesoefeningen af te werken. Mijn bilspieren staan inderdaad in brand, en zullen dat de volgende drie dagen blijven doen. "Ongeveer een maand voor de Oscars komen mijn klanten langs. Ze volgen dan vier weken lang vier keer per week deze sessie. Dat volstaat om met een strak lichaam de rode loper op te komen", aldus Orbeck. Deze mooie blonde instructrice mag er dan wel op-en-top Californisch uitzien - opgespoten lippen en dito borsten - oorspronkelijk was ze een groot bobsleetalent in Canada. Jarenlang sleede ze van kampioenschap naar kampioenschap. "Na die carrière was ik de sneeuw grondig beu. En dus ben ik naar L.A. verhuisd en mijn eigen workoutstudio begonnen." Orbecks vroegere sleepartner Sigi Feuser traint trouwens nu de Belgische bobsleemeisjes in de aanloop naar de Olympische Spelen in Vancouver. "It is such a small world", lacht de knappe blondine met de D-cup. Wie in de sportieve voetsporen wil treden van sterren als Heidi Klum en Alicia Silverstone, kan eind dit jaar Orbecks boek kopen, boordevol tips & tricks voor het ultieme Hollywoodlijf.

12u30 Lunchen met de roddelpers

Een frisse douche later is het tijd voor de nachtmerrie waar elke celebrity doorheen moet. Ik ga lunchen met een rasechte gossipjournaliste. De Britse Emily schrijft voor het magazine Grazia. Zij blijft tien dagen in Hollywood en weet van elke ster de vluchturen en het hotel. We schuiven aan tafel bij Chateau Marmont, een chique etablissement op de legendarische Sunset Boulevard. "De ideale plaats om celebrity's te spotten", weet Emily. In dit kasteel stierf komiek John Belushi aan een overdosis en las James Dean het script van Rebel without a cause. Foto's nemen is er strikt verboden. Aan het tafeltje naast ons herken ik de nasale stem van 'The Nanny' Fran Drescher. Emily haast zich om haar hoofdredactrice te laten weten dat Drescher er behoorlijk mollig bijloopt tegenwoordig. "Elk klein detail is van belang", lacht ze. "Maar dat kan soms fout lopen ook. Onlangs zag ik Paris Hilton hier vlakbij in een café zitten met een Tibetaanse monnik. Ze waren samen ademhalingsoefeningen aan het doen, en Hilton zat ostentatief één of ander religieus boek te lezen. "Ik was de eerste om het nieuws naar het VK door te spelen. Twee dagen later bleek het een grap van Paris Hilton, ze had alles in scène gezet om de pers te misleiden."

Intussen is actrice Julianne Moore (Jurassic Park II, Nine Months, Hannibal) het Chateau binnengewandeld. Ze stapt recht op Emily af. "Oh hi, how are you? Don't I know you?" Waarna Emily moet uitleggen dat ze mekaar nooit hebben ontmoet. "Dat is gelogen, hoor", zegt ze als Moore verward een tafel uitkiest. "Ze kent mijn gezicht omdat ik haar ooit eens twee dagen heb gestalkt voor foto's. Sterren hebben dat wel vaker, dat ze mijn gezicht herkennen. Gelukkig beseffen ze niet altijd onmiddellijk waarvan."

14u00 Styling by Rachel Zoe

Shoppingtime. Styliste Rachel Zoe, het brein achter de outfits van onder andere Cameron Diaz, Keira Knightley, Kate Hudson en Anne Hathaway, raadt me Robertson Boulevard aan. Hier opende een halfjaar geleden een nieuwe Chanel Concept Store. De gigantische witte kubus werd opgevat als galerie. Stukken uit alle mogelijke Chanelcollecties worden er 'artistiek' gepresenteerd, wat prijskaartjes overbodig maakt. "Wie hier komt kopen, weet wel ongeveer wat de stukken kosten", aldus Zoe. De styliste signaleert een duidelijke 'dressing down'-trend in deze barre economische tijden. "Het is not done om nu met exuberante jurken en opvallende juwelen te pronken", legt ze uit. "Wit is de kleur van de crisis. Het heeft een zekere soberheid in zich die nu erg gepast is." De nagel op de kop, zo bleek ook tijdens de Oscars. Jessica Biel straalde in een ivoorkleurige Pradajurk, stijlgoeroe Sarah Jessica Parker in een exemplaar van Dior, Penélope Cruz liep haar overwinning tegemoet in een vintagejurk van Pierre Balmain en ook Mickey Rourke wilde deze trend niet aan zich laten voorbijgaan en verscheen in een spierwit pak van Jean Paul Gaultier op de rode loper. 'A pimp suit', kopten de kranten op maandag.

Ook op het schoeisel heeft de recessie vat gekregen. Ontwerper Stuart Weitzman liet zijn jaarlijkse traditie varen om een 'Million Dollar Shoe' te maken voor de rode loper. Zijn verklaring: "This is not a year to be extravagant."

16u00 De pony van Ken Paves

Oprah noemt hem de 'Hottest Hairdresser in Hollywood' en dus is de kapperszaak van Ken Paves mijn volgende stop. Paves en zijn vast team van stylisten knippen de coupes van onder andere Jennifer Lopez, Eva Longoria, Céline Dion en Fergie. Omdat styliste Denise elk van die vier dames voorzag van 'bangs', alias een pony, mag ze dat ook eens bij mij doen. "What's the Dutch word for a pony?", vraagt Denise tijdens het knippen. Ik antwoord heel droog "It's pony as well", uit schrik dat ze bij het woord 'froufrou' met haar schaar uitschiet. Het hele team van Paves heeft afgelopen zondag gewerkt aan het wassen, knippen en brushen van rodelopermateriaal. "Het is de sterren niet zozeer om een origineel kapsel te doen", vertelt Denise. "Ze willen gewoon dat hun haar er verzorgd en glanzend gezond uitziet."

18u00 Aperitief in de Starck-bar

Twee maanden geleden opende het SLS Hotel in Beverly Hills een bar, volledig gerestyled door Philippe Starck. Sindsdien is het er over de koppen lopen. De SLS-bar is de plaats om te zien en gezien te worden. En om te eten. Chef van dienst is niemand minder dan Jose Andres, voormalig assistent van Ferran Adrià en hier vooral bekend als de missionaris die tapas naar L.A. bracht. Een favoriet ingrediënt van hem blijkt suikerspin. Een lolly van foie gras en suikerspin of een mojito met suikerspinlaag gaan vlot over de toog. Om me voor te bereiden op de party van wodkamerk Grey Goose later op de avond, laat ik 'cocktail designer' Ben enkele cocktails met Grey Goose bereiden. Grey Goose is een razend populair wodkamerk in de Verenigde Staten. De wodka wordt er geassocieerd met glamour en succes, iets waar die feestjes absoluut toe bijdragen. Een aanrader bij SLS is de pikante jalapeño-cocktail met Grey Goose. Ben verzint ter plekke ook de 'Benzini', een martini met wodka en bloemextracten. Het experimentele cocktaildesign sluit perfect aan bij het hippe interieur dat Starck hier neerzette. En goed om te weten: alles is hier te koop. Nog belangrijker om te weten misschien: niks gaat hier buiten onder 500 dollar.

19u00 Grey Goose Party

Onder het bliksemlicht van tientallen paparazzi stap ik uit de Bentley aan de ingang van de Grey Goose Oscarparty. Het wodkamerk is bekend om zijn uiterst exclusieve feestjes in Cannes, op de Bafta's en hier in Hollywood tijdens de Oscarweek. Als locatie koos Grey Goose voor Cecconi's, een Italiaans restaurant dat deze week nog de deuren opende. In Londen is Cecconi's al langer een sterrenrestaurant, maar dan niet in de Michelinbetekenis van het woord. Met deze party ziet Cecconi's L.A. zijn kans schoon om het kruim van de celebs te laten kennismaken met hun exquise Italiaanse keuken. Gekleed door Rachel Zoe, gekapt bij Ken Paves en getraind door Andrea Orbeck slaat het assepoestergevoel toe. De belangrijkste opdracht nu is 'to stay cool'. Elton John die met vrienden een tafel bezet aan de ingang? No big deal. Gwen Stefani die even bijpraat met Beyoncé? Even nonchalant hun richting uitkijken. Het is pas wanneer Grey Goose brand ambassador Dimi Lezinska me in het oor fluistert dat Madonna onderweg is, dat ik een kleine gil van opwinding niet kan onderdrukken. Hopelijk heeft niemand me gehoord. Terwijl Oliver Stone, Sienna Miller en Elle MacPherson braaf poseren voor de huisfotograaf van Grey Goose, glipt Madonna met haar nieuwe 22-jarige Braziliaanse lief Jesus Luz via de achterdeur naar binnen. Madge is heel duidelijk: ze wil een tafel achteraan in de hoek en als ook maar iemand haar durft aan te spreken, zullen ze zich onmiddellijk uit de voeten maken. De mensen van Grey Goose lopen op de tippen van hun tenen en besluiten dan maar wat cocktails te brengen naar de tafel van de Queen of Pop. Speciaal voor de Oscars ontwikkelde het wodkamerk drie nieuwe cocktails. De Femme Fatale met lychee en aardbei brengt een hommage aan de leading lady's van de cinema. Wie de Femme Fatale bestelt, krijgt er een gitzwarte roos bij. De 'LA Goose' is een ode aan de City of Angels, een romige cocktail met kokosnoot en witte chocolade. Maar de ster van de avond, en de favoriet van de sterren, is de 'Statuette', de cocktailversie van het Oscarbeeld: Grey Goose-wodka, extracten van vijgen, appels en citroen en een beetje honing overstrooid met eetbare goudblaadjes. Meer dan even nippen zit er voor de vrouwelijke celebrity's niet in, laat staan proeven van de pasta's en pizza's die Cecconi's serveert. Aniston, Stefani en Carey slaan het eten angstvallig af. Behalve Beyoncé, die lijkt zich kostelijk te amuseren én proeft van de Italiaanse delicatessen. Dat is nu eenmaal het voordeel als je handelsmerk een volumineus achterwerk is.

02u00 Pretty Woman

De sterren hebben al voor middernacht de keet verlaten en om twee uur 's morgens is het feestje officieel afgelopen, net als alle evenementen in Los Angeles. Het was een rustige avond. Geen dansen op tafels, geen dronken schandalen (hoewel Eva Longoria op het einde van de avond serieus begon te roepen). Hollywoodwatchers zien ook hier een crisiseffect in. Het zou niet gepast zijn om met een fles champagne ergens te staan dansen op een mega-event. Een bescheiden etentje en wat cocktails, dat is duidelijk waar de sterren op afkomen. De Bentley staat op me te wachten en brengt me naar het Beverly Wilshire hotel. In dit chique verblijf speelden Richard Gere en Julia Roberts de memorabele scènes uit Pretty Woman. En dat beschrijft perfect hoe ik de volgende dag terugdenk aan deze 'one day of fame'. It must have been love, but it's over now. n

Statuette

Op de rode Oscarloper heel wat witte jurken dit jaar, net zoals styliste Rachel Zoe had voorspeld. Marisa Tomei, genomineerd voor beste vrouwelijke bijrol in The Wrestler, hier in een glamoureus exemplaar van Versace. Ze mocht dan misschien geen Oscarbeeld mee naar huis nemen, op de Grey Goose Oscarparty kon ze wel proeven van La Statuette, een wodkacocktail geïnspireerd op de gouden mannetjes.

wodka in the mix

De romige 'LA Goose' cocktail met kokosnoot en witte chocolade is een ode aan de City of Angels. De Femme Fatale- versie met lychee en aardbei brengt wodkahommage aan de leading lady's van de cinema.

n Dev Patel, hoofdrolspeler in Slumdog Millionaire

n Mariah Carey en echtgenoot Nick Cannon

n Elizabeth Banks (Spider-Man) en Eva Longoria (Desperate Housewives)

n Markus Anderson en Jennifer Aniston

Kapper Zowel Eva Longoria als DMM lieten voor de party hun glamoureuze lokken onder handen nemen door Ken Paves. Hier pronkt Paves met zijn uithangbord Jessica Simpson.

Crisis Styliste van de sterren Rachel Zoe. 'Het is not done om nu met exuberante jurken en opvallende juwelen te pronken', aldus Zoe.

Belangrijk is 'to stay cool'. Elton John aan tafel? No big deal. Gwen Stefani die bijpraat met Beyoncé? Even nonchalant hun richting uitkijken

Styliste Rachel Zoe signaleert een duidelijke 'dressing down' trend in deze barre economische tijden. "Het is not done om nu met exhuberante jurken en opvallende juwelen te pronken", legt ze uit. "Wit is de kleur van de crisis. Het heeft een zekere soberheid in zich die nu erg gepast is"

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234