Maandag 01/06/2020

DM-recensent Sommelier van het Jaar

Andy De Brouwer, sommelier van restaurant Les Eleveurs in Halle en ook huisrecensent van De Morgen, is door de makers van Foodprint, het boek waarin culinaire experts een gastronomisch overzicht geven van het voorbije jaar, uitgeroepen tot Sommelier of the Year. De Brouwer deelt de trofee met Fabrice D'Hulster van restaurant Sea Grill in Brussel. De familie Solvaggio, die in Zaventem restaurant Da Lino uitbaat, kreeg de titel van Pizzaiolo van het Jaar.

Het is niet de eerste onderscheiding voor De Brouwer, maar ze doet daarom niet minder deugd. "Deze prijs gaat niet om een wedstrijd", klinkt het. "Het is geen momentopname, maar wel een algemene erkenning voor mijn werk." Vorig jaar ging de prijs naar Joachim Boudens van Hertog Jan in Sint-Michiels, het restaurant dat dit jaar een derde ster kreeg en daarmee de blikvanger is in het boek Foodprint1112. "Dat ik uit een restaurant kom dat geen ster heeft, maakt deze erkenning nog groter", besluit De Brouwer.

Het is pas de derde editie van de Foodprintboeken, die als naslagwerk fungeren van belangrijke trends, culinaire persoonlijkheden, gastronomische onderscheidingen, wijnbesprekingen, mediahypes en smaakfantasieën. Het boek, uitgegeven door mjPublishing kost 20 euro en staat bol van de culinaire foto's, van meer dan zestig foodfotografen uit vijftien landen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234