Donderdag 20/06/2019

DM-fotograaf Franky Verdickt ontvlucht de prikkels van de moderne wereld

Niemand wordt graag gehinderd door wereldlijke beslommeringen, heeft de elfde-eeuwse Chinese landschappsschilder Guo Xi zich ooit bedacht. De Brusselse fotograaf Franky Verdickt sloot zich bij die leuze aan en trok prompt naar de afgelegen eilanden van Zuid-Korea, om er de voortdurende prikkelingen van onze moderne wereld te ontvluchten. De keuze voor Zuidoost-Azië is niet toevallig: het fascinerende China en de omringende landen vormen al langer een bron van inspiratie voor de fotograaf.

In de zomer en winter van 2014 legde Verdickt de eenvoudige, alledaagse werkelijkheid van deze onthechte wereld vast. Evengoed liet hij zich door Chinese schilderkunst en landschapsfotografie inspireren om de donkere natuur van de Koreaanse eilanden naar intrigerende beelden te vertalen.

Het resultaat is een reeks bevreemdende foto's die Verdickt nu wil bundelen in een luxueus boek, dat de toepasselijke titel Nobody Likes to Be Hindered by Worldly Problems zal dragen. Gedichten van de jonge dichteres Charlotte Van den Broeck, die poëziefanaten onlangs verbaasde met haar debuutbundel Kameleon, zullen de mysterieuze sfeer versterken.

De fotograaf brengt het boek in eigen beheer uit en rekent daarvoor op de steun van liefhebbers. Via crowdfunding kunnen zij bijdragen aan de productie van Nobody Likes to Be Hindered by Worldy Problems en zich meteen verzekeren van een exclusief exemplaar mét bijbehorende prints. Het fotoboek wordt gedrukt op driehonderd stuks en moet uitkomen in oktober. Het wordt voorgesteld in de Tipi Bookshop in Brussel.

De crowdfundingcampagne van Nobody Likes to Be Hindered by Worldly Problems loopt op Franky Verdickts website.

Franky Verdickt
Franky Verdickt
Franky Verdickt
Franky Verdickt
Franky Verdickt
Franky Verdickt
Franky Verdickt
Franky Verdickt
Franky Verdickt
Franky Verdickt

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden