Woensdag 14/04/2021

TV

Dit zijn de 12 nieuwe programma's waarmee Eén dit najaar uitpakt

null Beeld VRT - Jokko
Beeld VRT - Jokko

Met twaalf nieuwe programma's en een nieuwe huisstijl komt Eén goed gewapend aan de start van het televisienajaar. De zender wil meer dan ooit een zender zijn waar kijkers van alle rang en stand zich thuisvoelen.

Het wordt voor de hondstrouwe Eén-kijkers even schrikken op 31 augustus. Voor het eerst in zes jaar krijgt hun zender immers een grondige face-lift. De omroepsters waren al afgevoerd, nu verdwijnt ook de witte Eén-bol uit beeld. In de plaats komt een handgeschreven logo ontworpen door het Londense bureau Why Not Associates. Ook de opeenvolging van de programma's moet sneller en snediger. "Soms eindigden programma's op Eén drie keer", zegt netmanager Olivier Goris. "Een eindshot, de aftiteling, nog een vooruitblik op volgende week en daarna nog een reeks boodschappen van algemeen nut. Dat moest dynamischer. In de nieuwe stijl geven we veel sneller aan welk programma er volgt."

Op programmavlak is er niet meteen sprake van een aardverschuiving. Met een goed rapport voor het voorjaar onder de arm gaat Goris verder op de ingeslagen weg. Eén wil een zender zijn voor iedereen. "In tijden waarin je op een hele reeks platformen een gigantisch televisieaanbod vindt, willen wij het de kijker makkelijk maken", legt de netmanager. "Wie geen zin heeft om te kiezen stemt gewoon op Eén af. Bij ons beleef je gegarandeerd een fijne, gevarieerde televisieavond."

null Beeld vrt 2025
Beeld vrt 2025

De nieuwkomers

Het sterkste netwerk (vanaf 31 augustus)
Joy Anna Thielemans sluit twee BV's 78 uur lang in een container op. Vanuit hun tijdelijke gevangenis moeten ze opdrachten zien te vervullen die ze alleen tot een goed einde kunnen brengen met behulp van de virtuele vrienden ze op Facebook, Twitter en consoorten maakten. Onder andere Adil El Arbi, Wout Bru, Katja Retsin en Niels Albert gaan de uitdaging aan.

Merci Merckx (vanaf 1 september)
Karl Vannieuwkerke trekt naar acht landen op drie verschillende continenten op zoek naar de sporen die 's werelds beste wielrenner daar achterliet. Voor één keer blikt niet Merckx zelf terug op zijn carrière maar komen wel de mensen aan het woord die zijn exploten van op de eerste rij mee maakten.

Expeditie Aarde (vanaf 1 september)
Een zoveelste pareltje van de documentaire-afdeling van de BBC. Zeldzame natuurfenomenen, mysterieuze beesten prachtig in beeld gebracht en voorzien van commentaar door Saartje Vandendriessche.

Voor wat hoort wat (vanaf 10 september)
Fictiereeks over vier jonge criminelen die hun werkstraf uit moeten zweten in een luxe bejaardentehuis dat zich op de rand van het faillissement bevindt. Met Chris Lomme, Tuur De Weert, Jaak Van Assche en Lize Feryn.

Kalmte kan u redden (vanaf 13 september)
De grote terugkeer van Tom Lenaerts aan de Reyerslaan. Een kwis waarin niet alleen goede antwoorden maar ook koelbloedigheid beloond wordt. Hoe lager de kandidaten hun hartslag weten te houden, hoe hoger hun score oploopt.

T. (vanaf 13 september)
Misdaadreeks met Koen De Bouw als excentrieke professor criminologie en Ella Leyers als politierechercheur in de hoofdrollen. Wanneer die laatste in de knoop raakt met een zaak die ze onderzoekt klopt ze bij haar vroegere professor aan. Met alle gevolgen van dien.

De Allesweter (later dit najaar)
De zoveelste kwis met BV's. Of toch niet? Niet alle BV's die Lieven Scheire het vuur aan de schenen legt komen even onbeslagen op het ijs. Eén van de vier kandidaten krijgt via een oortje alle juiste antwoorden ingefluisterd. Aan het publiek om te ontdekken wie.

Wedding Day (later dit najaar)
Fotografe Lieve Blancquaert valt binnen op huwelijksfeesten overal te wereld en brengt in beeld hoe het er daar aan toe gaat.

Wereldsteden (later dit najaar)
Docureeks die zes Vlamingen volgt die hopen het in één of andere wereldstad te maken. Of het nu Thai-boksen in Miami, acteren in Tokyo of een hotel uitbaten in Buenos Aires is, de camera legt hun successen en tegenslagen vast.

Echt niet OK! (later dit najaar)
Hoe dicht mag je bij iemand zitten in de bioscoop? Mag je je kinderen meenemen naar het werk? En bellen op het toilet, kan dat? Tom Waes en Cath Luyten zoeken uit waar de grens ligt tussen normaal en gestoord sociaal gedrag.

Ten Oorlog II
Arnout, Jonas en Mik volgen deze keer de frontlijn van WO II in het spoor van de Amerikaanse en Russische troepen. Zo wandelen ze van Londen naar Berlijn en van Stalingrad naar de Duitse hoofdstad. En naar goede gewoonte sprokkelen ze onderweg een hele reeks fantastische verhalen.

Het Huis
Rasinterviewer Eric Goens (maker van Kroost) sluit zich samen met een bekend slachtoffer 24 uur van de wereld af. Om te praten over het leven en hoe zij het hebben geleid. Het resultaat zijn acht portretten van acht interessante personen. Onder andere Luc Appermont, Bart Peeters en Marieke Vervoort passeren de revue.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234