Lunchbreak

Dit moet u weten voor u gaat eten

4 Olga Leyers. © Timo Sassen en Laurent James

Een nieuw regeringsrelletje na de grote verzoening van gisteren? Hebben wetenschappers een medicijn gevonden om dementie een halt toe te roepen? Dit moet u gelezen hebben voor u aan tafel gaat. 

In het nieuws

1. Open Vld stelt veto tegen nieuwe meerwaardebelasting: "Nee, nee en nog eens nee"

De detente tussen CD&V en N-VA opent nieuwe perspectieven voor de meerwaardebelasting. N-VA-voorzitter Bart De Wever is nu toch bereid om daarover te onderhandelen. Maar Open Vld stelt haar veto.

2. Veelbelovende ontdekking: bestaande medicijnen stoppen aftakeling hersenen

Britse wetenschappers hopen een medicijn gevonden te hebben om alle neurodegeneratieve hersenziekten, zoals dementie, een halt toe te roepen. 

3. Hoe het bezoek van Trumps adviseur Carter Page aan Moskou de aandacht van de FBI trok

4 Carter Page. © AP

Het was een bezoek aan Moskou in juli vorig jaar dat de aandacht van de FBI vestigde op Donald Trumps toenmalig adviseur Carter Page. Dat meldt The New York Times op basis van huidige en gewezen inlichtingenambtenaren. 

4. Boeing stapt met slaande deuren uit race om opvolging F16

Omdat er 'geen gelijk speelveld is' stapt Boeing met zijn F-18 Hornet uit de aanbestedingsprocedure voor de opvolging van de Belgische F-16. Is er sprake van achterkamertjespolitiek? Defensieminister Vandeput reageert verrast, de Kamercommissie Defensie verlangt meer uitleg.

5. Fox News bezwijkt onder druk en wijst Bill O'Reilly de deur

4 Bill O'Reilly. © AP

Er zitten dus grenzen aan incorrect gedrag, zelfs bij een politiek incorrecte tv-zender. Het Amerikaanse Fox News wijst Bill O'Reilly, de conservatieve commentator die miljoenen kijkers trok en jarenlang de toon heeft gezet in rechts Amerika, de deur. O'Reilly wordt beschuldigd van seksuele intimidatie.

Aan de koffieautomaat

1. Maak kennis met Enfnts Terribles, de site die crashte door Olga Leyers

Een pikante fotosessie met Olga Leyers deed het online magazine Enfnts Terribles kreunen en afzien. Nieuwe servers moeten soelaas brengen, maar ondertussen kent iedereen wel het online magazine.

🍒 @iamlaurentjames @timosassen @enfntsterribles 🍒

Een foto die is geplaatst door null (@) op

2. Mahdi: "Ik begrijp de fans van Erdogan bijna"

Sammy Mahdi laat zijn licht schijnen over het Turkse referendum: "Vraag de modale Turkse Belg waarom Erdogan zo geweldig is en het antwoord dat ik toch meestal krijg is: 'Erdogan bouwt scholen en wegen!' Geef hen maar eens ongelijk."

3. Astronaut deed in 1963 opzienbarende ontdekking die hij 40 jaar geheimhield

4 Astronaut Gordon Cooper. © ap

NASA-astronaut Gordon Cooper heeft 40 jaar lang een geheim bewaard dat hij ontdekte tijdens een solovlucht rond de aarde in de jaren zestig. Die ontdekking heeft nu een schattenjacht op gang gebracht.

nieuws

cult

zine