Lunchbreak

Dit moet u weten voor u gaat eten

4 © EPA

De reddingsoperatie voor de voetballertjes in de Thaise grot is begonnen, de juwelier uit Oostakker die een overvaller doodschoot is vrij onder voorwaarden en Pearl Jammer zette de weide van Werchter in vuur en vlam. Dit moet u weten voor u gaat eten. 

1. Reddingspoging voor voetballertjes in Thaise grot is gestart

In Thailand is vandaag de reddingsoperatie van start gegaan om twaalf voetballertjes en hun coach te bevrijden uit de grot waar ze al ruim twee weken geblokkeerd zitten. De terugtocht belooft erg lastig te worden. 

2. Juwelier die overvaller doodschoot vrij onder voorwaarden

De juwelier uit Oostakker, die gisterenmiddag een verdachte van een overval doodschoot, is vrij onder voorwaarden.

3. Meer dan 18.000 Turkse ambtenaren ontslagen 

In Turkije zijn meer dan 18.000 ambtenaren ontslagen door een decreet dat vandaag gepubliceerd is in het staatsblad. Onder hen zijn talrijke leden van de ordediensten, maar ook onderwijzers en universitairen.

4 De Turkse president Tayyip Erdogan. © AFP

4. "Sancties tegen Noord-Korea blijven van kracht tot volledige kernontwapening"

Tot de "volledige en verifieerbare" denuclearisering van Noord-Korea heeft plaatsgevonden, zullen de sancties tegen het land van kracht blijven. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo gezegd in Tokio.

5. Naar de tafel met een verlanglijstje van 470 miljoen euro

De regering start volgende week de onderhandelingen over de begroting. Er circuleert een 'verlanglijstje' van 470 miljoen euro, maar is dat wel realistisch in budgettair krappe tijden? 

Intussen op de wei

1. Pearl Jam op Rock Werchter: liefde geeft de grootste macht ★★★★★

Wat een hartenveroveraar, die Eddie Vedder. Een truitje van de Rode Duivels aantrekken, iedereen oproepen om grote dromen te dromen, en dat allemaal nadat Pearl Jam eerder al 'I Believe in Miracles' van The Ramones opdroeg aan het Belgische elftal én met 'Imagine' (samen met Jack Johnson en tienduizenden gsm-lampjes) een muzikale middenvinger gaf aan Donald Trump.Pearl Jam rockte Werchter!

4 Pearl Jam. © Stefaan Temmerman

2. Zo beleefden Emma Bale, blackwave. en co hun Werchter-ontmaagding

De darmen in de backstage van Rock Werchter waren zaterdag onrustiger dan ooit: maar liefst 7 (!) Belgische acts beleefden hun Werchter-ontmaagding, en dat doet wat met een mens. We polsten naar de ervaringen van Glints, Emma Bale, STIKSTOF, Faces On TV en blackwave. 

4 Emma Bale. © Stefaan Temmerman

3. Rock Werchter: de begroting! "Vier euro voor een koude douche, dat kan toch niet?!"

De meeste festivalgangers tellen met plezier het gevraagde bedrag neer voor artiesten en drank, maar de prijs van het eten en de douches stoten op onbegrip.

nieuws

cult

zine