Maandag 29/11/2021

Leiderschap

Dit is wat de moderne manager moet kunnen

null Beeld Thinkstock
Beeld Thinkstock

Hij of zij weet verschillende stijlen te hanteren, heeft een goede conditie en probeert zo weinig mogelijk zelf te beslissen. Ziedaar een aantal van de skills van de moderne manager. Of 'kopman 7.0', zoals Jan De Schepper hem/haar omschrijft. In zijn boek 'Kopmannen - Wat leiders kunnen leren van topsporters en omgekeerd' zet hij op een rij wat goed leiderschap anno vandaag inhoudt. Wij vatten het even voor u samen.

1. Hij switcht tussen verschillende stijlen

Er bestaat niet zoiets als één leiderschapsstijl, zo schrijft De Schepper. En het klassieke leiderschapstype is achterhaald. De leider 7.0 - zoals hij de moderne manager omschrijft - kan verschillende managementstijlen hanteren, naar gelang met wie hij moet werken of de situatie waarin hij is terecht gekomen. "De kopman 7.0 is een schakelvirtuoos."

Wie is Jan De Schepper ?

Jan De Schepper was als topmanager bij Telindus en Belgacom en als jeugdcoach bij KV Mechelen een bevoorrecht getuige van de kruisbestuiving tussen sport- en zakenwereld. Vandaag zetelt hij in tal van raden van bestuur en stelt hij zijn expertise ten dienste van deze ondernemingen.

2. Hij heeft een sterke toekomstvisie en weet die uit te voeren

De moderne manager weet waar hij of zij naartoe wil en hoe dat te bereiken, waardoor hij of zij daar ook op kan anticiperen. Een visie bouw je op, zo schrijft De Schepper, door responsief te zijn op de markt (wat komt er op je af), adaptief aanpassingen door te voeren en proactief te reageren.

null Beeld Thinkstock
Beeld Thinkstock

3. Hij is een allrounder in goede conditie

Om te weten wat je wil, om dat uit te voeren en om je team duidelijke doelstellingen te geven, moet je zelf ook in goede conditie zijn, zegt De Schepper. "De kopman 7.0 heeft niet alleen een goede intellectuele, maar ook een emotionele, een spirituele en een fysieke conditie nodig. Dat zijn vier coëfficiënten (IQ, EQ, SQ en PQ) die hij dagelijks traint."

Een lichaam wil leven, schrijft De Schepper over die fysieke conditie. "Daarom moeten we discipline hebben om het te verzorgen. De kunst is al deze coëfficiënten op de juiste manier te gebruiken. Het is niet omdat men intelligent is, dan men ook intelligent handelt."

4. De kopman 7.0 zoekt naar zelfsturende en evenwichtige mensen

De moderne leider kan de mensen niet alleen begeesteren, hij of zij kan ze ook begrijpen. Hij weet wat ze belangrijk vinden. Als ze hem of haar vrijwillig informatie geven, weet hij/zij wat ermee te doen, zodat die persoon beter kan presteren.

Die kopman zoekt mensen waarmee hij resultaten kan behalen, maar die ook allemaal hun plaats kennen in het grotere geheel. Iedereen is mee 'eigenaar' van de doelstellingen die bereikt moeten worden en neemt daarvoor ook zijn verantwoordelijkheid. De kopman moet dan bijsturen, het tempo opdrijven of afremmen wanneer nodig. De Schepper: "Hij leidt niet, hij begeleidt."

5. Hij/zij streeft naar gespreid leiderschap

De kunst bestaat erin, zo schrijft De Schepper, om leiderschapstalenten binnen de organisatie te ontdekken, goed op te leiden en te behouden. Zij moeten vertrouwen krijgen en zelf strategische beslissingen mogen nemen, al moeten ze daarbij uitgedaagd worden. Hoewel het er bij de meeste bedrijven andersom aan toegaat, is het aan de baas om vragen te stellen aan de medewerkers. Vragen die mensen aan het denken zetten en waarmee de kopman inzicht krijgt in hoe ze denken en wat ze willen doen. De Schepper: "De baas hoeft dus niet altijd te beslissen. Als het kan zelfs zo weinig mogelijk."

Fernand Huts van Katoen Natie in 'Kopmannen': "Katoen Natie is niet Fernand Huts, maar de optelsom van alle mensen in wie Fernand Huts gelooft. Bij ons is iedereen de baas. Wie een goed idee heeft, mag dat uitvoeren en er de volle verantwoordelijkheid voor nemen. Het is ongelooflijk tot wat mensen in staat zijn als ze voelen dat je op hen vertrouwt en dat je hen respecteert."

null Beeld Thinkstock
Beeld Thinkstock

6. De kopman zorgt voor een goede bedrijfscultuur

We leven in een tijd waarbij de druk hoog is en veel mensen vooral virtueel met elkaar communiceren. Hoewel ze elkaar dus minder ontmoeten is het toch belangrijk dat er een sterke band is, die hen bij elkaar houdt. Dat doe je door een bedrijfscultuur te installeren. Veel CEO's nemen te weinig tijd om die op te bouwen en te onderhouden, schrijft De Schepper.

"In de cultuur van de toekomst komen bepaalde waarden meer op de voorgrond, zoals integriteit (doen wat je zegt en zeggen wat je doet), open mind (open en eerlijke communicatie), delen (van ondere andere alle relevante informatie om je job goed te doen), respect (voor mens, natuur en omgeving), focus op langetermijnresultaten en het juiste evenwicht (tussen vrijheid en regels binnen het bedrijf). Dit wordt wel eens de 'culture of candor' genoemd. De kopman 7.0 is er een weerspiegeling van."

null Beeld Thinkstock
Beeld Thinkstock

7. De kopman 7.0 is de coach van zichzelf

Je kunt niet de coach zijn van anderen, als je jezelf niet kunt coachen, zo staat in het boek. Daarom moet je als leider psychisch sterk staan, met beide voeten op de grond. De Schepper raadt leiders aan minstens één derde van hun tijd te spenderen aan het coachen van zichzelf: nadenken over waarden, het scherp stellen van persoonlijke doelstellingen, het slijpen van zijn 'voorbeeldig' gedrag. Daar hoort ook bij: inzicht krijgen in je eigen sterktes en zwaktes. Geen leider is perfect, en je kan beter je talenten verder ontwikkelen dan je schaduwzijden wegmoffelen.

'Kopmannen - Wat leiders kunnen leren van topsporters en omgekeerd', door Jan De Schepper, is uitgegeven door Lannoo/Campus. Het heeft een voorwoord van Eddy Merckx.

null Beeld Lannoo/Campus
Beeld Lannoo/Campus
Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234