Maandag 16/01/2023

"Dit is pas echt een groot compliment" Dit vinden de lezers van Burgerhuis:

Midden in de mis-en-place brengen we chef-kok Pieter De Pauw en zijn vrouw Sarah Cardon het goede nieuws. Ze trakteren ons op een cocktail van emoties: hun ongeloof, dankbaarheid en trots geven de trofee extra glans.

Pieter en Sarah: "We waren al blij om te horen dat we in de top 3 stonden. Maar winnen? Dat is pas écht een groot compliment. De andere resto's in het lijstje hebben een meer culinaire aanpak, het is fijn om te zien dat we met onze hamburgers toch ook kwaliteit kunnen leveren. We merken ook aan onze klanten dat ze heel graag wilden dat we dit zouden winnen."

"Burgerhuis is ontstaan vanuit een vaag idee. We hadden een droom, waarvan we nooit dachten dat we die konden realiseren. De renovatie heeft bloed, zweet en tranen gekost, onze middelen waren beperkt en toch zijn we er geraakt. En het is mooi om te zien dat de mensen in Asse enthousiast zijn over ons concept. We krijgen een heel uiteenlopend publiek over de vloer, van gezinnen met kinderen, groepen die een feestje willen vieren tot jonge mensen die iets komen eten voor ze uitgaan."

"Op de kaart proberen we constant voor vernieuwing te zorgen. We hebben regelmatig een nieuwe suggestie, zoals nu de Run forest met boschampignons. Naast de originele toppings is de kwaliteit van de producten het allerbelangrijkste: ons vlees komt van Dierendonck. Als teambuilding zijn we met de hele ploeg gaan kijken op de boerderij en hebben we mogen helpen met het voederen van de runderen. Ook de kippen lopen vrij rond op het veld en dat merk je aan het vlees. Het is mooi geel en er komt geen water uit als je het bakt. Pieter verwerkt het vlees zelf tot gehakt, zo kan hij meteen in de gaten houden dat de kwaliteit top is. We zijn ook trots op de twee veggieburgers, eentje met falafel en eentje met gepaneerde mozzarella, die zijn zo lekker dat ze ook niet-vegetariërs aanspreken. Dat iedereeen zich welkom voelt is voor ons essentieel: jong en oud, met een groot of klein budget. We hebben een supertof team, zij zorgen voor de juiste sfeer. Dat maakt het concept helemaal af."

"Wij zijn fan! Lekker eten in een gezellig en smaakvol interieur. De koperen markies smaakte ook!"

Rik Breynaert

"Overheerlijke hamburgers, lekkere coleslaw, lekkere frietjes en een uitgebreide kaart. Hier ga je met een (zeer) gevulde buik naar huis!"

Ellen Perrault

"Het Burgerhuis, dat is smullen van bij de apero tot het dessert. Heel lekkere burgers, sausjes, huisgemaakte frietjes... Topniveau! Prachtig ingericht restaurant met veel oog voor detail, very trendy en aangenaam vertoeven. De bediening verloopt vlot, professioneel en zeer vriendelijk. Kortom, het volledige plaatje klopt voor de perfecte avond uit."

Yves & Stijn

Burgerhuis in asse

Eind maart ging onze recensent eten in het Burgerhuis en ze was meteen verkocht.

"Echt vlees, echte broodjes en echte groenten, daarvoor zijn we hier. Eigenaars Pieter De Pauw en zijn vriendin Sarah Cardon maakten er een stoere, zwarte, maar toch gezellige plek van. Ideaal voor een stevige maaltijd."

"En wow, hoe snel zijn onze burgers er! Voor ons geen Smokey bacon, Tropical jungle of Ai caramba, maar een Umami (€ 10,60) en een Run forest (€ 12,60). Voor de volledigheid bestellen we er krokante frietjes (€ 3), een tikje te koude cole slaw (€ 2,50) en een fris slaatje (€ 2,50) bij. Eerlijk, de keuze voor de umamiburger ligt aan de naam, het klinkt toch veelbelovend. De burger stelt niet teleur: het vlees van slager Dierendonck is lekker rosé en smaakt heerlijk af. De parmezaanchips, umamiketchup, shiitakes, gekarameliseerde uitjes en kerstomaatjes maken het af. Ook aan de overkant zie ik de grote burger hapje per hapje verdwijnen. De truffelmayonaise is een topper, en de ham, rucola en het spiegeleitje klinken over the top, maar het wérkt."

"De broodjes komen van bij de bakker om de hoek, en zijn heel lekker. We kunnen ons hier wel thuis voelen, in het Burgerhuis."

Burgerhuis, Nieuwstraat 21, Asse.

0477/57.16.24, www.burgerhuisasse.be.

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234