lunchbreak

Dit is het belangrijkste nieuws van de ochtend

4 Ronan Farrow. © AFP

Er komen volgende maand mogelijk nieuwe acties bij Brussels Airlines. Het proces van de Kasteelmoord moet worden overgedaan. En vijf konijnen vernielden een eiland. Dit is het opmerkelijkste nieuws van de ochtend.

In het nieuws

1. Opnieuw stakingen bij Brussels Airlines?

De directie en vakbonden van Brussels Airlines zijn vannacht zonder akkoord uit elkaar gegaan. Twee dagen van onderhandelen en staken brachten geen oplossing over de arbeidsvoorwaarden van de piloten. En nu roert ook de crew zich. Volgende maand zijn er nieuwe stakingen mogelijk. (+)

2. Proces Kasteelmoord wordt overgedaan

Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, heeft beroep aangetekend tegen de straffen van de veroordeelden in de zaak van de kasteelmoord. Het hele proces moet overgedaan worden.

3. Waar ondervindt u hinder van de staking van De Lijn?

De dienstverlening van De Lijn is vandaag verstoord door de eerste dag van een vierdaagse staking van de socialistische en liberale vakbond. De chauffeurs van de christelijke vakbond en de onderaannemers steunen de actie niet, waardoor er wel bussen en trams zijn uitgereden. Een overzicht van de hinder.

4. Trump noemt sans-papiers "dieren"

De Amerikaanse president Donald Trump heeft criminele immigranten zonder papieren gisteren tijdens een rondetafelconferentie "beesten" genoemd

(lees hieronder  verder)

4 Amerikaans president Donald Trump. © Photo News

5. N-VA zit gewrongen met Israëlisch-Palestijnse kwestie

Moest de Israëlische ambassadrice in België een tik op de vingers krijgen van onze buitenlandminister Didier Reynders (MR)? Regeringspartij N-VA vindt van niet, maar de partij zit vooral zelf gewrongen met de kwestie. (+)

Aan het koffie-automaat

1. The Royal Wedding toch geen sprookjeshuwelijk?

Wie een prins wil trouwen moet niet enkel het glazen muiltje passen, maar mag ook nog eens het glazen plafond opboenen. Journaliste Katrin Swartenbroux vraagt zich af hoe een leeuwin als Meghan Markle zal aarden in de gouden kooi van Buckingham Palace. (+)

(lees hieronder verder)

4 © EPA

2. Tornado op Duits-Nederlandse grens

Duitsland is gisteravond opgeschrikt door een tornado. Die raasde door Viersen, een gemeente op amper 50 kilometer van de Belgische grens. Beelden op sociale media tonen taferelen die we normaal vooral kennen van de windhozen in de Verenigde Staten. Plaatselijke autoriteiten spreken van een "spoor van verwoesting".

3. Hoe 5 konijnen een eiland vernielden

Een ploeg wetenschappers nam vijf konijnen mee naar een verre archipel, voor als ze honger kregen. Hadden ze dat maar nooit gedaan. (+) 

(lees hieronder verder)

4 © Mohssen Assanimoghaddam/dpa

4. Deze man bracht Harvey Weinstein ten val

Ronan Farrow is de journalist die na een jaar spitten de primeurs had die de ondergang zouden betekenen voor Harvey Weinstein. Hij is ook de zoon van Mia Farrow en Frank Sinatra of Woody Allen. Houdt het één met het ander verband? (+)

nieuws

cult

zine