Woensdag 25/11/2020

"Dit is een boost om er elke dag vol voor te gaan" Dit vinden onze lezers van Uppetite

Gooi vier jongensdromen en een unieke locatie in Brussel samen en je krijgt een plek waar niet alleen het eten de moeite is, maar ook het interieur een dikke wow krijgt.

Sven Loos (tweede links): "Ons restaurant zit nog in de opbouwfase, dus we waren echt verrast toen we hoorden dat we genomineerd waren voor de Gouden Goesting. Anderhalf jaar geleden zijn we gestart, net na de aanslagen in Brussel. Als je ziet waar we nu staan, is dit een prachtige prijs die ons een boost geeft om er elke dag vol tegenaan te gaan."

"Dat we tot in de top 3 geraakt zijn, betekent dat we Uppetite op de kaart gezet hebben en dat onze zaak door het publiek gewaardeerd wordt. Zo weten we dat ons harde werk niet voor niks is. Het is vandaag niet evident om een restaurant op te starten.We hebben met vier onze ervaring samengelegd om deze droom te realiseren. We leggen de lat daarbij zeer hoog. We zijn gelegen op een unieke plek in Brussel, aan het kanaal in de hoogste woontoren van België. We willen niet alleen een restaurant zijn, maar een echte belevenis creëren met een bar en een mooi interieur."

"Onze tweetaligheid is een troef waarmee we in Brussel het verschil maken en daar maken we ook een handelsmerk van. Iedereen die hier binnenstapt, mag de taal spreken die hij of zij wil. Nederlands, Frans of Engels: geen enkel probleem. Die instelling zit er ook in bij ons personeel, iedereen werkt hier met volle goesting. Dat is heel belangrijk voor de gezellige, ongedwongen sfeer die we willen oproepen in ons restaurant."

"Telkens weer komen we buiten met onze smaakpapillen in feestmodus!"

Nathalie Vanderhaeghen

"Geweldig kader, goede bediening, leuke kaart, ook voor kids toegankelijk en uiteraard superlekker eten! Dikke aanrader."

Sonja De Breucker

Dat verdient een Bronzen Goesting!

Uppetite in Brussel

Onze recensent liet zich verleiden door de Frans-Belgische keuken met internationale touch. En natuurlijk ging ze ook naar het dak voor een 360°-blik over Brussel als duizelingwekkend extraatje.

"That's a first: we zijn de eerste gasten als we op een gure vrijdagavond binnenstappen. In de bar op het dak nippen we van een royale cava (€ 8) en een homemade icetea (€ 6). We laten onze blik over de kaart glijden. Vongole met tuinkruiden (€ 15) en carpaccio van hert (€ 18): met die voorgerechten in het vooruitzicht staan we snel weer beneden."

"De vongole zijn top van smaak en perfect bereid. Mijn carpaccio is flinterdun gesneden en de combinatie met ganzenlever en truffel maakt dit een topgerechtje. De tagliata di manzo (€ 21) en zeebaars (€ 29) vallen al evenzeer in de smaak. De cuisson van het rundsvlees is top, de capellini beetgaar en een vleugje truffel tilt het geheel een niveau hoger. Ook mijn mooi gedresseerde vis eet lekker weg. De geprakte patatjes zijn hemels en de bloemkool smaakt erg fijn."

"Terwijl manlief nageniet van zijn krachtige glas pinot noir (€ 6), laat ik nog een appelgebakje (€ 11) aanrukken. Een perfecte afsluiter van een heel mooie avond. Onze conclusie? Bon Uppetite!

Uppetite, Akenkaai 70, Brussel.

02/201.32.07, www.uppetite.be.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234