Donderdag 20/02/2020

Dirk Rodriguez, copywriter en brein achter wijnwebsite www.kurkdroog.be

Zakelijk: "Mijn normen voor zakelijke etentjes en een privé-uitstap zijn eigenlijk dezelfde. Ik verwacht een aangename sfeer, een vriendelijke en vlotte bediening, een niet te lelijk interieur en lekker en zeer goed bereid eten natuurlijk. Omdat ik in Brussel woon, liggen ook daar mijn favoriete adressen. Taverne du Passage (Koninginnegalerij) is er daar een van. Ik vind dat nog een van de enige echte Belgische brasserieën in dit land. Je kunt er een eenvoudige en lekkere steak eten, of Américain met friet en daar doodgewoon een uitstekende fles wijn bij bestellen. Nergens anders is dat nog mogelijk. Want je moet die wijnkelder en -kaart van de Taverne du Passage eens bekijken. Die is even fantastisch als gigantisch. Geen wonder dus dat le cadre supérieur van de Brusselse bankwereld er graag zijn lunches verorbert. Heb je trouwens ooit al naar dat mislukte art-decoschilderijtje in de gang gekeken. Alleen al daarvoor zou je er eens heen moeten gaan. Le Prévaut in de Victor Greysonstraat is dan weer een onbekend adres dat me keer op keer aangenaam verrast. Het is zo'n plek waar je naartoe moet als je iemand verbaasd wil doen opkijken. Hip is het er niet; vandaar wellicht dat er 's middags niet echt veel volk zit en heel veel mensen er gewoon aan voorbij wandelen. Ik ga er graag lunchen. De Frans-Belgische keuken smaakt voortreffelijk en is bereid met marktverse ingrediënten. Daar komt bij dat de patron perfect weet welke wijnen hij moet aanbevelen. Le Prévaut is het enige restaurant waar ik niet naar de wijnkaart vraag. Omdat er altijd wel een goede vin de pays op tafel belandt. Sensa Nome (bij de Hallen van Schaarbeek) is dan weer de enige Italiaan in Brussel wiens wijnkaart me even gunstig stemt als de menukaart. Met als gevolg dat ik er regelmatig en graag over de vloer kom."

Privé: "Nergens vind je zulke verrukkelijke salades als in Au bon coeur op het Bethlehemplein in Sint-Gillis. Ik weet niet hoe zij hun sla met feta zo wonderbaarlijk lekker doen smaken, want ik heb al veel vinaigrettes uitgeprobeerd maar geen enkele benadert ook maar enigszins de sublieme smaak van Au bon coeur. Het beste adres om, zoals we dat in Brussel zeggen, ne fond te leggen is zonder meer Bij den Boer aan de Vismarkt. Voor een goed visgerecht of een pot mosselen ben je hier aan het juiste adres. Al moet ik zeggen dat het enige vleesgerecht op de kaart, een steak, ook altijd goed smaakt. De wijnkaart van Bij den Boer kun je bezwaarlijk uitgebreid noemen, maar je kunt er in elk geval enkele goede, frisse sancerre drinken, en dat is toch niet te versmaden. Nog een schitterend adres, maar dan van een hele andere orde, is Du bruit dans la Cuisine, op de Waterloosesteenweg. Dat is een restaurant met een Australisch tintje; een beetje fusion dus. De inrichting van het pand is ronduit schitterend. Sober en strak design en met een grootstedelijke touch. Het publiek is overigens ook zeer métropolitain. Een mengelmoes waarop je geen cachet kunt plakken. Ik raad aan om een tafeltje bij de open keuken te reserveren. Niet alleen voor le bruit dans la cuisine, maar ook om een bevoorrechte blik te kunnen werpen op de toverkunsten in de keuken. Misschien moet ik er wel aan toevoegen dat dit niet het goedkoopste restaurant is maar dat je sowieso waar voor je geld (ongeveer 2.000 frank per persoon) krijgt."

Margot Vanderstraeten

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234