Dinsdag 27/10/2020

DIKSMUIDE

Na 10 jaar Notarishuys krijgt het klassieke pand een volledig vernieuwd interieur: een goede reden om langs te gaan bij chef Bert Boussemaere en zijn vrouw Jessica Seys in Diksmuide.

Als aperitief vallen we meteen voor de biologische crème d'Alsace van Léon Boesch (€ 8). Daarbij komt mousse van bosduif met rode quinoa, een stevig hapje dat ons alvast prikkelt. Ondertussen stelt de gastvrouw hopscheuten voor als suggestie, maar ons oog valt op het menu De compromis (€ 37 voor drie gangen). Ik kies de gebraiseerde kalfslende met makreel, kappers, roquette - kortom, een variant op vitello tonnato. Mijn vriend wil graag de sint-jakobsschelpen BBQ met aardpeer, bloedworst 'homemade', platte peterselie. Daarbij drinken we een karaf van mijn favoriete witte wijn: Pouilly Fumé 'Les Loges' uit de Loire (€ 24 voor 45cl). Top!

De verzorgde voorgerechten verschijnen op mooi servies. Mijn wederhelft knikt, bij mij zit er ergens een kwalijk smaakje in mijn verder nochtans frisse starter. Bij de volgende gang switchen we: hij kiest nu vlees, ik vis. Griet met wulken, spitskool, prei en boeuf bourguignon 'op onze manier' met rundwangetjes, zilverui, champignons. Weer vallen de royale porties op. De griet krijgt het gezelschap van wulken, prei en mousseline in een apart kommetje. Lekker, maar zwaar! Aan de overkant zie ik verwondering wegens geen saus bij deze versie van een stoofpotje. Het smaakt niettemin prima en de kroketten zijn super. Hij drinkt hier een uitstekende Main Divide (€ 8) bij, een combinatie van merlot en cabernetdruif uit de Nieuw-Zeelandse Marlboroughregio.

Afronden doen we met exotisch fruit, karamel, witte chocolade en yoghurt: een eigentijds dessert met aangename toetsen. We drinken nog een cappuccino (€ 3,60) en rijden voldaan de stad van de IJzertoren uit.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234