Donderdag 21/11/2019

Festivalzomer

Deze vijf koppels vonden de liefde op een festival

Beeld dm

Deze mensen vonden tijdens een festival, tussen de gitaren, de lege bierblikjes en de strooien hoedjes door, iets wat ze nooit verwacht hadden: de M/V van hun leven.

Marloes en Ellen: "Marloes zei dat zij mijn vrienden wel zou zijn"

Marloes (28) en Ellen (31) uit Borgerhout leerden elkaar in 2012 kennen op Werchter, dankzij gemeenschappelijke vrienden. Nu wonen ze samen in Antwerpen, zijn ze getrouwd en hebben ze een zoontje, Sebas (7 maanden).

Ellen: "Onze relatie en Werchter, het loopt helemaal samen. In 2012 leerden we er elkaar kennen tijdens Ben Howard. In 2013 gingen we terug, als koppel. En in 2014 gingen we getrouwd en zwanger. Onze trouwdatum was exact twee jaar na onze eerste kus."

Marloes: "Dat er van de eerste kus een relatie zou komen, was niet zo ­vanzelfsprekend. Ellen kwam net uit een ­relatie en ik was alleen nog maar met mannen geweest."

Ellen: "Ik was niet in de mood voor een babbeltje. Maar bij Mum­ford and Sons ontdooide ik. We stonden zelfs zo hevig te springen dat ik mijn gsm ­verloor, en zo mijn vrienden ook. Marloes zei: 'Ik zal je vrienden wel zijn'."

Marloes: "We gooiden ons samen in die mensenzee, hand in hand. De eerste aanraking. Tijdens The XX gaven we onze zoektocht op. Nog even later ­stonden we te kussen."

Ellen: "Het was zalig, maar het zou toch niks worden, dacht ik. Het was zo ­ingewikkeld in mijn hoofd, terwijl het heel simpel was."

Marloes: "Na Werchter zijn we gaan roadtrippen aan de Franse kust..."

Ellen: "Waar duidelijk werd dat we exact op dezelfde golflengte zitten."

Marloes: "Dit jaar gaan we weer naar Werchter. De dag van Ben Howard, uiteraard."

Werchter, 25-28/6, rockwerchter.be

Beeld dm

Jean en Ann: "We vieren onze ontmoeting hier al twintig jaar"

Beeld dm

Bij Jean (51) en Ann (42) uit Brussel sloeg de vonk exact twintig jaar geleden over tijdens een nachtje feesten in Dour. Ze hebben nu vier kinderen en gaan nog steeds elk jaar terug. Dit jaar zelfs voor het eerst in het gezelschap van hun dochter.

Ann: "Mijn zus overtuigde me om mee naar Dour te gaan. Toen zij naar huis ging, wilde ik écht nog wat verder ­feesten. Dus vroeg ze aan Jean of hij op me wilde letten."

Jean: "We waren jong en onstuimig en staken het nachtje door. Pas in de namiddag begonnen we eindelijk wat moe te worden. Ann praatte dan over haar kunststudies en haar plannen om te gaan studeren in Parijs. Heel tof vond ik dat, want zelf ben ik eerder ­rationeel."

Ann: "Ik vond hem dan weer ­interessant door alles wat hij al had meegemaakt. Heel grappig, ook."

Jean: "Toch zijn we pas enkele dates later iets begonnen met elkaar."

Ann: "Vanaf toen ging het vlot. In juli kusten we voor het eerst, in september ben ik bij Jean ingetrokken en in ­oktober was ik zwanger van onze ­oudste zoon. Straf, want voor ik hem ontmoette wilde ik geen kinderen."

Jean: "Het was een coup de foudre, die we nog elk jaar weer vieren op Dour. Dit jaar met onze dochter van 17."

Ann: "Dour heeft echt ons hart gestolen. Als we naar Frankrijk gaan, rijden we altijd zowat langs de festivalweide en elke keer weer denk ik: 'Wauw!'"

Dour, 16-19/7, dourfestival.eu

Nena en Karl: "Geweldig hoe ze me nog kan verrassen, na al die jaren!"

Beeld dm

Nena (29) en Karl (31) uit Liedekerke ontmoetten elkaar in 2004 tijdens Marktrock. Vorig jaar vroeg zij hem ten huwelijk op Pukkelpop. En nu gaan ze trouwen, exact twaalf jaar na hun eerste kus.

Nena: "Tien jaar geleden ging ik naar Lou Reed op Marktrock met een vriendin en een groepje van haar kameraden. Ik stond er maar wat bij. Net als Karl. Dus sprak ik hem aan."

Karl: "Reeds laatste concert in België en ik herinner me er niks meer van."

Nena: "Toen was ik nog samen met een andere jongen, die ik ook tijdens een festival had leren kennen. Maar die relatie liep voor geen meter."

Karl: "Ik kreeg via via Nena's nummer en we spraken eens af. Maar het heeft nog even aangesleept voor we de eerste stap zetten. Enfin, Nena dan, want ik ben niet echt een durver."

Nena: "Zo wist ik dus ook dat ik nog lang zou moeten wachten op Karl als ik ooit wilde trouwen. Nadat we tien jaar samen waren, heb ik dan maar zélf een ring gekocht. Maar ik vond geen goed moment. Tot ik besefte dat we exact tien jaar na onze ontmoeting op Pukkelpop zouden zijn."

Karl: "Ze nam me tijdens Robyn even apart, en toen kwam er plots dat aanzoek. Normaal is ze niet goed in dingen verborgen houden, maar deze keer was ik écht verrast. Leuk dat dat nog kan."

Nena: "Karl zo emotioneel zien, met betraande ogen weer de tent in lopen, onze vrienden die ons op de schouders namen, feesten: de perfecte avond."

Marktrock, 14-15/8, marktrock.com
Pukkelpop, 20-22/8, pukkelpop.be

Joke en Philip: "Ik had niets te verliezen op mijn laatste avond"

Beeld dm

Joke (25) uit Leuven spotte haar knappe Ier Philip (31) in 2013 in de mensenmassa op Werchter. Na veel heen-en-weergereis besliste hij in België te komen wonen.

Joke: "Het was zondagnacht, en het allerlaatste concert was aan de gang. Ik wurmde me met mijn vrienden naar voren tot ik een mysterieuze, knappe man spotte. En ik sprak hem aan."

Philip: "Ik vond het geweldig dat ze zo direct was, en zo sociaal. Toen ze zelf wat verlegen werd, nam ik meteen het voortouw. Het was mijn laatste avond in België en ik had niets te verliezen."

Joke: "'Wil je me kussen?', vroeg hij. Maar nee, zei ik. Maar een paar uur later gebeurde het toch. Pas om zes uur 's ochtends namen we afscheid aan camping C2. We zien elkaar terug, beloofde hij. Daar geloofde ik niet veel van, dus leende ik zijn dure jas. Maar hij hield zijn belofte en loog de volgende dag tegen zijn baas dat hij zijn vlucht gemist had."

Philip: "Die zomer kwam ik nog een paar keer naar België, maar we hadden ook nog ons eigen leven. We bleven wel op een of andere manier verbonden. Toen ze na twee maanden naar Ierland kwam, voelde ik écht dat het meer was."

Joke: "En toen vertrok ik een half jaar naar Rwanda, om er te werken als psychologe. We hoorden elkaar veel minder dan we hadden gewild. Als we dát overleefden, zouden we samenwonen, beloofden we elkaar. En op 2 mei was het zover."

Philip: "Dat die wankele connectie toch overeind is gebleven na een toevallige ontmoeting, that must be love."

Rock Werchter, 25-28/6, rockwerchter.be

Aminata en Natan: "Zwijg even, ik wil de muziek horen, dacht ik"

Beeld dm

Aminata (30), Belgische met Guinese roots, ontmoette de Portugese muzikant Natan (39) in 2010, toen hij met zijn band Terrakota optrad op Sfinks. Het koppel uit Antwerpen heeft een tweeling van 1,5 jaar.

Aminata: "Sinds 2003 ga ik elk jaar naar Sfinks. Het lijkt wel een dorp waar je in vier dagen tijd de wereld kunt zien."

Natan: "Ik vind het een inspirerend ­festival, en mijn groep Terrakota gaf er in 2010 een geweldig optreden..."

Aminata: "...dat ik helaas grotendeels heb gemist. Het klonk super, maar kort nadat Terrakota begon, startten ze ergens anders op de wei met ­straattheater, waar ik dol op ben."

Natan: "Gelukkig heb ik haar achteraf wél opgemerkt en aangesproken."

Aminata: "Ik vond hem leuk, maar tegelijk dacht ik: 'Zwijg nu even, ik wil naar Buena Vista Social Club luisteren'. We hebben wel nummers uitgewisseld."

Natan: "Uiteindelijk was de klik er toch, want Aminata kwam na enkele ontmoetingen op vakantie naar Portugal, en ze heeft er anderhalf jaar gewoond."

Aminata: "Intussen woon ik in ­Ant­werpen, en reist Natan nog altijd de wereld rond met zijn band. Ik geniet nog steeds van hoe Natan speelt, danst, beweegt... Hij is door zijn werk niet vaak thuis, maar ik hou zelf van mijn vrijheid en gun hem die ook. Het is grappig: ons ene kind is lichter van huid maar heeft mijn karakter, terwijl het andere veel donkerder is, maar echt Natans manier van doen heeft. 'Onze Sfinks-kinderen', noemen we hen soms. Want zonder waren zij er niet geweest."

Sfinks, 23-26/7, sfinks.be

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234