Maandag 18/11/2019

Aangeboden door

Wat is dit?

'Aangeboden door ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van DPG Media. De journalisten van De Morgen zijn hier niet bij betrokken.

Deze gezonde appeltaart maak je zonder suiker en boter

Zin in taart, maar wil je toch een beetje op de lijn letten? Dan is deze taart dé oplossing! In deze appeltaart zit geen suiker en geen boter. De zoete accenten kan je terugvinden in de stukjes appel, de rozijnen en de abrikozenconfituur.

Wat heb je nodig:
300 g bloem
150 ml maisolie
6 gedroogde abrikozen, fijngesneden of gemixt
2,5 tl bakpoeder
snuf zout
4 appels, in blokjes
2 el citroensap
zeste van 1/2 citroen
35 g rozijnen
2 el abrikozenconfituur

Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C. Week de rozijnen 5 minuten in warm water.
Stap 2: Meng de bloem, de olie, de abrikozen, het bakpoeder en het zout door elkaar en kneed tot een glad deeg. Voeg wat water toe als het deeg te droog is. Meng in een andere kom de stukjes appel, het citroensap, de citroenrasp en de rozijnen door elkaar.
Stap 3: Beboter een springvorm en bekleed met bakpapier. Doe er het deeg in en bedek de hele bakvorm en de randen met het deeg. Vul de vorm met het appelmengsel. Verwarm de confituur in de microgolfoven. Besmeer er de bovenkant van de appeltjes mee. Zet de taart 50 minuten in de oven.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234