Dinsdag 31/03/2020

DEURLE

De Orangerie, het gastronomisch restaurant van Auberge du Pêcheur, werd opgedoekt. In The Green, die een opknapbeurt kreeg en nu gewoon brasserie heet, serveert chef Dennis De Reu een klassieke keuken van een behoorlijk niveau.

We worden vriendelijk ontvangen door een ietwat schuchtere, maar voorname jongeman, die onze jassen aanneemt en ons naar een met smetteloos wit linnen gedekt strak tafeltje leidt. Ik neem plaats op een lange lederen bank. Mijn tafeldame zit tegenover me op een trendy zwarte stoel. De tafel wiebelt, wat onze jonge ober tevergeefs probeert te verhelpen. De zaalverantwoordelijke slaagt er na enig geschroef aan de juiste pootjes wel in om het tafeltje stabiel te krijgen. Om dat te vieren laten we twee goedgevulde flûtes huischampagne aanrukken (€ 12), geserveerd met Indisch aandoend brood, hammousse en bijzonder lekkere gravad lax.

Op de kaart staan naast enkele pasta's en salades ook klassiekers zoals zeetong, steak tartare en filet pur. Bij de suggesties vind je iets chiquere gerechten zoals oesters en kreeft. Wij gaan voor het menu Pêcheur (€ 39,50 zonder wijnen). Mijn gaste kiest voor garnaalkroketten- de ultieme brasserietest - en skrei. Ik neem kalfstartaar en parelhoen. De Pêcheur heeft een Winefit-installatie, zodat je 16 wijnen per glas kan drinken. Zowel Franse, Italiaanse, Spaanse, Oostenrijkse als Zuid-Afrikaanse. Een mooi aanbod, maar vrij prijzig. Onder de € 8 vind je hier niets. Wij bestellen een fles rode huiswijn: een landwijntje uit Carcassonne van cabernet sauvignon, merlot en syrah met zes maanden eiklagering. Aangenaam, maar slightly overpriced (€ 27,50).

De garnaalkroketten - twee stuks, opgediend met een partje citroen en gefrituurde peterselie - doorstaan de test glansrijk: krokant korstje, smeuïge vulling met rijke bisquesmaak en voldoende garnalen. De met de hand gehakte tartaar van kalfsvlees, geserveerd in een mergpijp, is fris. Er zit net genoeg mayonaise door en enkele ansjovisjes zorgen voor een zurige toets. Een zuiderse kruidenmengeling zorgt niet echt voor een meerwaarde.

De zaak is ondertussen volgelopen. We merken nu dat de akoestiek te wensen overlaat en bovendien laten onze hoofdgerechten op zich wachten. Maar het wachten loont: ik krijg twee stukken sappige borstfilet van parelhoen met crème van pastinaak, rode biet en gebakken aardappelen. De garing van de skrei is correct, meldt mijn charmant gezelschap. De aardappelpuree met karnemelk en de schorseneren zijn top. De begeleidende kalfsjus - à la Alain Ducasse - is even wennen.

Als dessert neem ik een crèmeux van framboos met platte kaas, ganache van huilachocolade en een sorbet van citroen en framboos. Lekker luchtig. Ook de dame blanche met zelfgedraaid ijs waar je de zwarte puntjes van de vanille ziet in zitten en met verse chocoladesaus, valt allesbehalve zwaar. We sluiten af met een espresso (€ 3) en een latte macchiato (€ 4,65). Zulke prijzen jagen de rekening wel de hoogte in.

Voorgerecht: € 6 - € 21 Hoofdgerecht: € 22 - € 28 Nagerecht: € 9 - € 13

Alle dagen van 10u tot 15u en van 18u tot 22u.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234