Zondag 26/06/2022

ReactiesArbeidsdeal

De Wever: ‘Niet één noemenswaardige activeringsmaatregel’, Agoria spreekt over 'gemiste kans’

null Beeld ANP
Beeld ANP

De arbeidsdeal van de federale regering bevat niet één noemenswaardige activeringsmaatregel. Dat stelt N-VA-voorzitter Bart De Wever aan de kaak in een eerste reactie op het akkoord van de Vivaldi-coalitie om de werkzaamheidsgraad in het land te verhogen.

Redactie en Belga

“Na vorig jaar de werkloosheidsval te hebben vergroot, stelt de federale regering nu een arbeidsdeal voor zonder één noemenswaardige activeringsmaatregel. Andermaal wordt bewezen: Vivaldi is de regering voor de niet-werkenden. De PS dweilt met Vlaanderen de vloer aan”, zo tweet De Wever.

Ook Kamerlid Björn Anseeuw blijft op zijn honger zitten. “Is dit het maar? Bedrijven krijgen hun vacatures moeilijk ingevuld en heel wat sectoren schreeuwen om extra handen, terwijl meer dan 2 miljoen Belgen inactief zijn. Waar zijn de échte activeringsmaatregelen? Waar zijn de échte hervormingen? Onze arbeidsmarkt staat in brand en de regering-De Croo komt met een druppel water.”

Vlaams parlementslid Axel Ronse hekelt eveneens een gebrek aan activeringsmaatregelen. “4-daagse werkweek en geen telefoontjes meer na de werkuren. Daarmee wil de regering-De Croo het nijpend personeelstekort aanpakken. Ik hoop dat dit een nachtmerrie is en ik straks wakker word”, tweet hij.

‘Op maat van grote bedrijven’

Volgens PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw is dit een arbeidsdeal op maat van grote bedrijven, en niet van de werkende klasse. “Werkstress, burn-out en langdurige ziekte swingen de pan uit. En wat beslist de Belgische regering? Méér flexibiliteit", schrijft hij op Twitter.

Agoria: ‘Gemiste kans’

Ook technologiefederatie Agoria is streng en bestempelt de arbeidsdeal als “het akkoord van de gemiste kansen”. Volgens de technologiefederatie zal het akkoord niet leiden tot een werkzaamheidsgraad van 80 procent, waarnaar de regering streeft. Het akkoord is vooral “getrappel ter plaatse”, wat overeenkomt met “tijdverlies voor een arbeidsmarkt die in brand staat”.

Agoria somt een aantal tekortkomingen op, zoals het niet verder stimuleren van werken ten koste van niet-werken. “Nochtans is een stevige financiële stimulans voor mensen om aan de slag te gaan of te blijven - zonder dat het de loonkost verzwaart - het voornaamste recept voor activering. Het gebrek aan moed om deze kaart op tafel te gooien, devalueert dit hele akkoord de facto tot het akkoord van de gemiste kansen”, klink het bij Jeroen Franssen, expert arbeidsmarktbeleid bij Agoria.

Daarnaast vindt de technologiefederatie de maatregelen omtrent flexibiliteit, zoals de vierdagenwerkweek en het recht op deconnectie, eerder “windowdressing”. Ook het akkoord inzake competentieontwikkeling valt volgens Agoria maar magertjes uit.

Het enige positieve uit het akkoord is volgens de technologiefederatie de mogelijkheid voor de werknemer om tijdens de opzegtermijn op vrijwillige basis aan de slag te gaan bij de nieuwe werkgever of een opleiding te volgen.

“Als we het menen met de ambitie om tegen 2030 meer dan vijfhonderdduizend Belgen extra aan het werk te krijgen en zo hun welzijn op te krikken, dan vrees en betreur ik dat we dit akkoord een duidelijke onvoldoende moeten geven”, besluit Franssen.

Comeos blij met maatregelen e-commerce

Handelsfederatie Comeos reageert wel opgelucht op het akkoord, en dan vooral op het luik rond de e-commerce. Bedrijven krijgen de mogelijkheid om pilootprojecten op te starten om hun e-commerce uit te bouwen.

“Al onze leden hebben een digitale strategie, maar het ontbrak hen aan flexibiliteit in de arbeidsorganisatie om een goed alternatief te bieden voor de e-commerce die vanuit het buitenland werd georganiseerd”, zegt Dominique Michel, CEO van Comeos. “De voordelen van een dynamische e-commercesector in België zijn talrijk: meer economische toegevoegde waarde in eigen land, meer Belgische jobs met correcte loon- en arbeidsvoorwaarden en meer mogelijkheden voor lokale leveringen. Die zullen onze steden weer laten floreren.”

Bedrijven krijgen voortaan meer mogelijkheden om medewerkers flexibel in te zetten in functie van e-commerce. Het gaat om pilootprojecten waarbij bedrijven sneller nieuwe arbeidsorganisaties kunnen testen met vrijwillige werknemers. “Het is de bedoeling om via die pilootprojecten nieuwe arbeidsorganisaties en uurroosters uit te testen. Na afloop worden die dan geëvalueerd samen met de sociale partners. Dit is een eerste belangrijke stap om zich sneller als bedrijf te kunnen aanpassen. Het is nu aan de bedrijven in de sector om hiermee aan de slag te gaan.”

Ook avondwerk kan met de nieuwe arbeidsdeal iets soepeler georganiseerd worden, mits steeds het akkoord van een vakbond. Comeos is ook tevreden dat er voor medewerkers van platformen voor thuisleveringen sprake is van “evolutie en geen revolutie”. Platformen kunnen zowel met werknemers als zelfstandigen blijven werken.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234