Maandag 24/01/2022

De verdachte 'flikken' van Antwerpen

Luc Lamine Hoofdcommissaris

Korpschef

In verdenking gesteld wegens gesjoemel met een Visa-kaart van het korps (valsheid in private geschriften, gebruik van valse stukken, verduistering van overheidsgeld en het geven van gelegenheid daartoe aan collega's) en onregelmatigheden tijdens een dienstreis naar Toronto (schriftvervalsing en verduistering). Preventief geschorst sinds maart.

Guido Dupont

Hoofdcommissaris Adjunct-korpschef

In verdenking gesteld wegens onregelmatigheden tijdens een dienstreis naar Toronto (schriftvervalsing en verduistering van overheidsgeld). Niet preventief geschorst.

Eddy Den Hondt

Hoofdcommissaris/Directeur van Potva (Politie Opleidings-, Trainings- en Vormingscentrum Antwerpen)

In verdenking gesteld wegens gesjoemel bij het declareren van lesuren (schriftvervalsing en verduistering van fondsen) en het op kosten van de stad laten uitvoeren van verbouwingswerken door de stadsaannemer in ruil voor opdrachten (actieve corruptie). Preventief geschorst sinds juni.

Luc Van Beylen

Hoofdcommissaris

Hoofd van de dienst beleidsondersteuning. In verdenking gesteld wegens gesjoemel met een Visa-kaart van het korps (verduistering van overheidsgeld en het geven van gelegenheid daartoe). Preventief geschorst sinds maart.

Bart De Bie

Commissaris in de zone-West (het oude centrum)

Rechterhand van zonechef Serge Muyters. In verdenking gesteld wegens onwettige huiszoekingen, onnodig vuren op een voertuig en het vervalsen van processen-verbaal (misbruik van zijn gezag als politieambtenaar, vernieling van roerende goederen en mededaderschap aan schriftvervalsing en het gebruik van valse stukken), wegens mishandeling en discriminatie van een groep Turken (slagen, foltering en inbreuken op de racismewet) en verduistering.

Allen Mens

Inspecteur in de zone-West

Rechterhand van zonechef Serge Muyters. In verdenking gesteld wegens onwettige huiszoekingen, onnodig vuren op een auto en het vervalsen van een proces-verbaal (misbruik van zijn gezag als politieambtenaar, mededaderschap aan vernieling van roerende goederen, schriftvervalsing en gebruik van valse stukken), en wegens mishandeling van een groep Turken (toebrengen van gewone en zware slagen en foltering).

Tom Van Hellemond

Inspecteur in de zone-City (Borgerhout)

In verdenking gesteld wegens het vasthouden en mishandelen van twee druggebruikers tijdens een controle (wederrechtelijke vrijheidsberoving en foltering in hoedanigheid van openbaar ambtenaar) en het opstellen van een vals proces-verbaal daarover (schriftvervalsing in een authentieke akte in de hoedanigheid van openbaar ambtenaar). Aangehouden. Preventief geschorst sinds maandag.

Dennis Moorkens

Inspecteur in de zone-City (Borgerhout)

In verdenking gesteld wegens het vasthouden en mishandelen van twee druggebruikers tijdens een controle (wederrechtelijke vrijheidsberoving en foltering in hoedanigheid van openbaar ambtenaar) en het opstellen van een vals proces-verbaal daarover (schriftvervalsing in een authentieke akte in de hoedanigheid van openbaar ambtenaar). (CN)

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234