Zondag 25/10/2020

De quotakwestie

Morgen vindt de 40ste Nationale Vrouwendag plaats. Een dag om te vieren? Nog te vaak staat de vrouw op de arbeidsmarkt aan de kant, en in het bijzonder op het hoogste niveau van het bedrijfsleven.

In België is slechts 5 procent van de directiecomités van grote bedrijven een vrouw, in de raden van bestuur is dat 8 procent. Deze cijfers tonen dat er nog heel wat werk voor de boeg is. De toegang van vrouwen tot topfuncties is nog geen uitgemaakte zaak, verre van. Maar dit glazen plafond doorbreken ligt meestal niet aan de vrouwen zelf, maar aan de ondernemingen en hun beleidsvoerders die hen tewerkstellen. Het is niet aan de vrouwen om er hun hoofd aan te stoten, maar aan de bedrijven om net dit vrouwvriendelijke klimaat te creëren.

Een beroemde studie van McKinsey bewijst dat bedrijven die op zoek zijn naar diversiteit vaak betere financiële resultaten behalen dan andere. Firma's die meer vrouwen tewerkstellen, boeken tevens sterkere prestaties inzake leadership, controle en werkomgeving. 'Vervrouwelijkte' ondernemingen behalen ook betere financiële prestaties. Het zijn precies de verschillen en de complementariteit tussen mannen en vrouwen die deze toegevoegde waarde creëren. Een goed evenwicht verandert de hele samenwerkingsdynamiek. Een gezond en efficiënt management gaat noodzakelijkerwijs via een actief diversiteitsbeleid. De hele onderneming, maar onrechtstreeks ook de klant, haalt er zijn voordeel uit.

Een tijdje terug werd er gepleit voor een quotabeleid. Wij denken dat deze problematiek een 'fout debat' vormt, om de woorden te gebruiken van Financial Times-columniste Luvy Kellaway. In plaats van te discussiëren over de zin of onzin van quota zou men zich moeten afvragen hoe men meer vrouwen kan aantrekken in de hele onderneming en hoe deze met de beste competenties de kans krijgen zich een weg naar de top te banen. Het zoeken naar evenwicht is een strijd, dat is zeker, maar ondernemingen en organisaties moeten zich ook dringend bezighouden met de doorstroming van vrouwelijk talent naar de hoogste echelons.

Diversiteit mag niet worden beschouwd als een modetrend. Integendeel, het moet een echt structureel element worden van de bedrijfscultuur, op welk niveau ook.

Sonja Rottiers, CFO (Financieel Directeur); Els Blaton, CIO (Directeur IT); Isabelle Sonneville, CHRO (Directeur Human Resources en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen), AXA België

Neen aan geweld

Even deze IQ-test: Per dag worden er in ons land gemiddeld 8 verkrachtingen aangegeven. Dat is naar schatting 10 procent van het reële aantal gevallen. De helft van die aangiftes wordt geseponeerd. Van de andere helft leidt slechts 14 procent tot een veroordeling. Vraag: welk percentage van de verkrachtingen wordt bestraft? 14 procent van 50 procent van 10 procent: veel schiet er dan niet meer over. Naar aanleiding van de 40ste Vrouwendag dringen we er dan ook op aan dat ons land maatregelen zou nemen om de belachelijk lage vervolgings- en veroordelingsgraad van verkrachting te verhogen.

De meest recente studie over fysiek, seksueel en psychisch geweld in België (Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen, 2010) toont dat een op zes vrouwen te maken krijgt met partnergeweld. Hoewel ook mannen slachtoffer kunnen zijn, worden vrouwen vaker dan mannen geconfronteerd met ernstig, frequent en langdurig partnergeweld. En tal van kinderen zijn getuige en/of delen in de klappen.

Geweld tegen vrouwen en meisjes neemt vele vormen aan: intrafamilaal geweld, verkrachting als oorlogswapen, huwelijksdwang, ongewenst seksueel gedrag op het werk, vrouwenhandel en gedwongen prostitutie... Het komt voor in alle landen en alle culturen. Als feministische beweging leggen we de link tussen al deze vormen van geweld met de ongelijke machtsverhoudingen tussen mannen en vrouwen, in onze samenleving en wereldwijd. We zijn ervan overtuigd dat een samenleving met meer gelijkheid (zowel tussen vrouwen en mannen, als tussen andere sociale groepen) leidt tot minder geweld. Van onderwijsprojecten rond stereotypen tot maatregelen om de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt te versterken zodat ze financieel zelfstandig zijn: overheden moeten blijven inzetten op maatschappelijke gelijkheid. Tegelijk is er nood aan meer structuur in de concrete aanpak van gendergerelateerd geweld (dat ook holebi's en transgender-personen treft). Er zijn de voorbije 25 jaar veel belangrijke initiatieven genomen in België, maar die blijven vatbaar voor bijsturing. We pleiten er vooral voor om van de bestrijding van seksueel en intrafamiliaal geweld beleidsprioriteiten te maken. Want achter die verontrustende cijfers zit het leed van te veel vrouwen en meisjes, van te veel mensen.

Els Flour, Voorzitster Vrouwen Overleg Komitee

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234