Maandag 27/03/2023

DM vernieuwt

De nieuwe site en app van De Morgen: alles wat u moet weten

De Digitale Editie en de nieuwe mobiele app van De Morgen. Beeld dm
De Digitale Editie en de nieuwe mobiele app van De Morgen.Beeld dm

De digitale ervaring van De Morgen verandert compleet. Er zijn een aantal dingen die u moet weten over de nieuwe site en apps van De Morgen. Sam Feys, chef digitaal bij De Morgen, loodst u door de meest gestelde vragen over de nieuwe site en apps.

Sam Feys

Wat is er nieuw?

De Morgen stelt een aantal grote digitale vernieuwingen voor, waarbij we een uitstekende leeservaring en het gebruiksgemak vooropstellen:

• We lanceren een prachtige nieuwe website waarop we 24/7 belangrijk nieuws, inzicht en meerwaarde brengen. De website heeft een nieuwe navigatiestructuur en wordt opgebouwd uit een aantal duidelijke secties. De ‘Net binnen’-lijst toont meteen welke berichten het meest recent zijn, zodat u niets hoeft te missen. Om de leeservaring te verbeteren hebben we op artikelpagina’s alle afleiding weggehaald. Zo kan u op het gemak genieten van elk verhaal.

• Er is een gloednieuwe mobiele app voor iOS en voor Android, die dezelfde structuur als de website volgt. Met de tabbladen onderaan gaat u snel naar recent nieuws of de best gelezen verhalen. En u beslist zelf welke pushberichten u wilt ontvangen: belangrijk nieuws en primeurs, aanbevolen verhalen door onze redactie of niet te missen meningen, geselecteerd door onze opinieredactie.

• Maak kennis met de Digitale Editie van De Morgen op tablet, exclusief voor abonnees. Op iPads en Android-tablets verschijnt elke ochtend een nieuwe editie. Het is de krant van de dag, met alle mogelijkheden van digitaal. Laat u verrassen door scherpe en schermvullende foto’s, video, podcasts, infographics en beeld- en geluidsfragmenten bij recensies.

Welke artikels zijn exclusief voor abonnees? Hoe herken ik ze?

Artikels exclusief voor abonnees worden aangeduid met het roze ✦-icoon op de homepagina.

Onze premiumartikels bieden grote toegevoegde waarde voor abonnees. Het zijn onder andere interviews, reportages, verhelderende analyses, achtergrondverhalen, grote onderzoeksverhalen, columns en opinies. Abonnees krijgen bovenop hun abonnement ook een aantal exclusieve voordelen, zoals toegang tot podcasts van De Morgen.

Waarom moet ik eigenlijk betalen voor sommige artikels?

We willen met De Morgen op een duurzame manier kwaliteitsjournalistiek brengen. Dankzij abonnees die voor onze journalistiek betalen, kunnen we tijd en middelen investeren in onderzoeksverhalen, nieuws, interviews, reportages en multimediale producties. En zo kunnen we voor u elke dag opnieuw zorgvuldig onze krant, website, apps en Digitale Editie samenstellen.

Wilt u ons daarbij helpen? Overweeg dan een abonnement op De Morgen. Nog niet overtuigd? Bekijk dan de 75 beste verhalen van het afgelopen jaar, geselecteerd door onze hoofdredactie. Dat zijn 75 goeie redenen om een abonnement te nemen op De Morgen. Heeft u al een abonnement? Hartelijk bedankt.

Hoe kan ik inloggen?

Inloggen kan op deze inlogpagina, te bereiken via het servicemenu op de homepagina. Je kan ook meteen inloggen wanneer je terechtkomt op een artikel exclusief voor abonnees.

Wat is het verschil tussen de app op smartphone en op tablet?

De app van De Morgen biedt een andere leeservaring afhankelijk van op welk toestel u de app gebruikt.

Op uw smartphone krijgt u op elk moment het urgentste nieuws en de beste achtergrondverhalen, met een mix van gratis aangeboden nieuwsstukken en verhalen exclusief voor abonnees.

Op uw tablet transformeert de app zich tot de Digitale Editie van De Morgen. Die editie, exclusief voor abonnees, bevat alles wat ook in de papieren krant staat, maar dan met alle mogelijkheden van digitaal: we voegen onder andere video’s, fotoreeksen, podcasts en zelfs beeld- en geluidsfragmenten toe.

Om de tekstgrootte aan te passen in de Digitale Editie-app of smartphone-app, past u de standaardgrootte in de beeldscherminstellingen van uw toestel aan.

Waarom is er een nieuwe app voor mobiel?

Onze lezers vragen al langer (terecht) naar een verbeterde versie van de app. In onze vorige app geraakten sommige gebruikers niet ingelogd, crashte de app en werd de leeservaring soms verstoord. We hebben in de nieuwe app al die problemen opgelost en introduceren nieuwe functies. Dit is bovendien nog maar het begin.

Werken de nieuwe apps ook op mijn oude smartphone of tablet?

Voor de nieuwe apps hebt u een iPhone of iPad met minimaal iOS 10 of een Android-toestel met minimaal versie 5.0 nodig. Dat zijn alle iPhones en iPads uit 2013 of later, en de meeste Android-apparaten uit 2015 of later.

Wat is de Digitale Editie van De Morgen?

De Digitale Editie, die we exclusief aanbieden voor abonnees, is de krant van de dag, met alle mogelijkheden van digitaal. Wat de aloude krant tot een aangenamere leeservaring maakt dan de meeste websites zit hier ook in: je wordt niet afgeleid, je bladert door de onderwerpen die een redactie zorgvuldig heeft geselecteerd en het ziet er aantrekkelijk uit.

Het grotere scherm van de tablet leent zich het beste voor de ervaring die wij wilden bereiken.

Waar vind ik de categorie buitenland, boeken of een andere categorie van de oude site terug?

Voor de nieuwe site hebben we gekozen voor een aantal duidelijke secties, waarop we al onze verhalen verzamelen.

We blijven nog altijd evenveel buitenlands nieuws en analyses brengen, maar voortaan komen deze stukken terecht in andere secties, zoals ‘In het nieuws’.

Een alternatief om snel terug te vinden wat u wilt zijn tagpagina’s, die u onder elk artikel kunt terugvinden. Ontwikkelingen over Sudan of Iran worden verzameld op de tagpagina over Sudan of Iran. U kunt deze pagina’s gemakkelijk als bladwijzer opslaan.

Kan ik nog artikelen bewaren voor later? Waar zijn mijn huidige opgeslagen artikelen naartoe?

Onze sites en apps zijn van nul terug opgebouwd. Bij die heropbouw lag de focus in de eerste instantie op het verbeteren van de lees- en gebruikservaring. We wilden een stabiele app met een prettige leeservaring. Het bewaren van artikels wordt hierin nog niet ondersteund.

Het is mogelijk dat de functionaliteit voor het bewaren van artikels later terugkeert. We houden u hiervan op de hoogte.

Waar kan ik feedback of opmerkingen doorgeven?

Al uw reacties zijn welkom. Wij zijn heel benieuwd naar wat u van de vernieuwde digitale De Morgen vindt. Alleen zo kunnen we uw ervaring nog beter maken in de toekomst.

Geef feedback via de site: Klik op de knop ‘Feedback’ aan de rechterkant en vul het formulier in.
Geef feedback via de nieuwe app: Klik in het ‘Service’-menu op ‘Wat vindt u van de app?’ en geef uw mening.
Via e-mail: Mail de hoofdredactie al uw feedback op hoofdredactie@demorgen.be.

Ik heb nog een andere vraag

Wij beantwoorden ze graag. Stel uw vraag via de lezersservice van De Morgen. Bel naar 02 454 25 91 of stuur een bericht via het contactformulier.

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234