De mensen
De mensen: Nora Monsecour, Joachim Gérard, Zelfa Madhloum
‘Girl’-inspiratie wordt nieuw gezicht van Pantene
Nora Monsecour, danseres en transgender
Pantene, een merk van haarproducten, schuift de Belgische Nora Monsecour (25) naar voren als een van de gezichten in de campagne #HairHasNoGender, zo schrijven Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. De campagne van Pantene draait om het zichtbaarder maken van transgender personen. Monsecour is een transgender vrouw en een danseres die als inspiratie diende voor de Belgische film Girl. Ze bracht ook een boek uit met de titel De weg naar mezelf. Monsecour maakte op haar sociale media bekend dat ze de eerste Belgische ambassadeur voor Pantene wordt. “Ik geloof dat ik met Pantene een positieve boodschap van inclusie en zichtbaarheid kan uitdragen.”
Paralympisch kampioen keert terug na hartfalen
Joachim Gérard, tennisser
Op een persconferentie in Charleroi heeft de 33-jarige tennisser Joachim Gérard aangekondigd dat hij zal terugkeren op de Australian Open, geruststellend nieuws na zijn hartfalen begin september op de Paralympische Spelen in Tokio. Waarnemers vreesden toen voor het einde van zijn carrière, maar Gérard, de nummer vijf van de wereld, kon gisteren meegeven dat hij zijn loopbaan kan voortzetten. “Na mijn hartproblemen hebben de artsen in Tokio een defibrillator bij me ingeplant”, legde Gérard uit. “Op 17 september mocht ik terug naar België keren en enkele weken later heb ik de trainingen hervat. Op dit moment gaat alles goed. Ik zal in januari kunnen deelnemen aan de Australian Open.” Gérard won dit jaar zijn eerste twee grandslamtoernooien in het enkelspel, de Australian Open en Wimbledon.
Open Vld-woordvoerder stopt ermee
Zelfa Madhloum, onderneemster
De 32-jarige Zelfa Madhloum stopt als woordvoerster van Open Vld. Anderhalf jaar was ze woordvoerster van partijvoorzitter Egbert Lachaert en van de partij. Volgens De Standaard werden de vele beledigingen haar te veel, wat ze bevestigt aan De Morgen. Verder wil ze daarover geen commentaar kwijt. Al sinds haar aanstelling krijgt Madhloum op sociale media te maken met vele racistische berichten, die ook de aanleiding vormden voor een gerechtelijk onderzoek. Dat onderzoek is anderhalf jaar later bijna afgerond. In de tussentijd won Madhloum een zaak tegen de website ’t Scheldt, dat haar en haar echtgenoot van gesjoemel had beschuldigd en foto’s van haar privéwoning publiceerde. Een rechter oordeelde dat het om laster ging en dwong de site om die artikels te verwijderen.