NieuwsDe mensen
De mensen: Jil Sander, Marco Borsato, Scott Morrison
Gaat weg bij modemerk dat haar naam draagt
Jil Sander, Duitse ontwerpster
Het modemerk Jil Sander komt in handen van Diesel-oprichter Renzo Rosso. Die zou naar verluidt 167 miljoen euro betalen. Het label Jil Sander werd in 1968 opgericht door de gelijknamige Duitse ontwerpster, die inmiddels 77 jaar is. Het modehuis draagt nog steeds haar naam, maar Sander zelf is niet langer betrokken bij haar merk. Ze heeft gedurende haar loopbaan liefst drie keer het modehuis verlaten. Een keertje wegens onenigheid, een keertje zonder reden en in 2013 vertrok ze vanwege ‘persoonlijke’ redenen. Ze werkte tussendoor voor het Japanse Uniqlo, waar haar eigen lijn +J werd toegevoegd: een iets duurdere lijn met meer zakelijke kledingstukken. Het merk Jil Sander staat bekend voor zijn high-end ontwerpen met de kenmerken modern, elegant en minimalistisch. En dus aardig geprijsd.
Keert terug met muziek na ‘verdrietigste jaar ooit’
Marco Borsato, Nederlandse zanger
Zanger Marco Borsato (54) brengt volgende week voor het eerst in bijna anderhalf jaar nieuwe muziek uit. De Nederlander liet al een hele tijd niet van zich horen vanwege een burn-out. Ook liep zijn huwelijk met zijn vrouw Leontine na bijna 22 jaar op de klippen, nadat de zanger een aantal maanden daarvoor toegegeven had dat hij haar jaren geleden had bedrogen met een pianiste. Borsato schreef op Instagram dat 2020 “het meest verdrietige jaar” uit zijn leven was. Hij werd geboren in Nederland als zoon van de Italiaan Roberto Borsato. Als zanger brak hij door met het nummer ‘Dromen zijn bedrog’. Zijn vermogen werd flink gedecimeerd na het faillissement van The Entertainment Group, waarvan hij mede-eigenaar was. Of zijn comeback daarmee iets te maken heeft, is onduidelijk.
Wacht af tot volgende lading vaccins er is
Scott Morrison, Australische premier
De Australische premier Scott Morrison (52) toont zich van zijn aimabelste kant bij de Italiaanse beslissing om de export van coronavaccins naar zijn land te blokkeren. In plaats van op tafel te slaan liet hij optekenen begrip te hebben. “In Italië sterven driehonderd mensen per dag. Dus ik heb zeker begrip voor de hoge mate van ongerustheid in Italië en vele andere landen in Europa”, zei hij. Met rugdekking van de Europese Commissie hield Italië de export van 250.000 doses van het vaccin van AstraZeneca naar Australië tegen. “Ze bevinden zich in een ongebreidelde crisissituatie. Dat is niet het geval in Australië”, reageerde Morrison. Het neemt niet weg dat het land “ontgoocheld en gefrustreerd” is, klonk het toch een beetje beteuterd. In Australië zijn de voorbije zeven dagen twee bevestigde lokale besmettingen met het coronavirus vastgesteld.