De mensen
De mensen: Cher, koningin Elizabeth en Vincent Kompany
Klaagt weduwe van haar muzikale partner aan
Cher, Amerikaanse zangeres
De Amerikaanse zangeres Cher spant een rechtszaak aan tegen Mary Bono. De vrouw is de weduwe van Salvator ‘Sonny’ Bono, de man die in de jaren zestig verschillende hits met Cher scoorde en met wie ze zelf ook een tijdje getrouwd was. Tijdens hun huwelijk zouden ze zijn overeengekomen de opbrengsten van hun muziek gelijk te delen, maar dat is volgens Cher niet gebeurd. Na hun scheiding zou Sonny’s nieuwe partner Mary namelijk een deel van de winsten uit nummers als ‘I Got You Babe’ en ‘The Beat Goes On’ illegaal voor zichzelf hebben gehouden. Ook na het overlijden van de man bleef Mary volgens Cher de gemaakte afspraken schenden. Daarom eist ze nu zo’n 860.000 euro van de weduwe. Mary Bono heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen.
Ergert zich aan gebrek aan klimaatambitie van wereldleiders
Queen Elizabeth, Britse royal
De Britse koningin Elizabeth onthoudt zich doorgaans van commentaar over maatschappelijke kwesties, maar na de opening van het nieuwe parlement in Wales was haar microfoontje per ongeluk blijven aanstaan. Op die manier kregen de aanwezigen te horen dat de 95-jarige vorstin zich ergert aan de afwachtende houding die politici aannemen wanneer het over de klimaatcrisis gaat. Ze vertelde dat ze het in de eerste plaats vervelend vond dat ze niet wist welke wereldleiders precies naar Glasgow zouden afzakken, waar van 31 oktober tot 12 november de wereldwijde klimaattop plaatsvindt. Van de politici die wel komen, was ze evenmin onder de indruk. “Het is toch echt irritant als ze wel praten, maar niets doen”, liet ze zich ontvallen. De Britse koninklijke familie pleit al langer voor concrete klimaatactie: de voorbije weken riepen prinsen Charles en William al op tot handelen.
Ziet hogere RSZ-bijdragen van de positieve kant
Vincent Kompany, Anderlecht-coach
Vincent Kompany beseft dat de verhoogde RSZ-bijdragen voor topsporters in België gevolgen zullen hebben. “Misschien zet het Belgisch voetbal hierdoor een stapje achteruit.” Maar de coach van Anderlecht ziet de toekomst rooskleurig. “Er is de jeugdwerking, zo belangrijk. Als we meer in hen en hun ontwikkeling investeren, zetten we weer een stap vooruit.” Kompany doelt daarmee in eerste instantie op het toevoegen van beloftenploegen aan 1B. “Die talentvolle jongens zullen belangrijke ervaring opdoen en vooral sneller competitief zijn in de hoogste klasse. Daardoor kunnen zij posities opvullen die nu ingenomen worden door duurdere spelers. Bij ons zijn Doku, Sambi Lokonga en anderen ook doorgebroken toen we geen geld hadden - de moeilijkste periode in generaties. Daar hebben we geen spijt van.” (lacht)