NieuwsDe mensen
De mensen: Angèle, Charles III, Keanu Reeves, Michaël Van Droogenbroeck
Openhartig over haar seksuele geaardheid
Angèle, Belgische zangeres
Angèle (27) staat op de cover van de Franse editie van Vogue. De zangeres is er openhartig over hoe ze geworsteld heeft met haar geaardheid. Dat ze ook op meisjes viel, kon ze moeilijk rijmen met haar omgeving. “Op straat, op tv, in reclame... Ik zag alleen maar heterokoppels. Daardoor onderdrukte ik mijn aantrekkingskracht tot meisjes”, zegt ze. Dat bleef moeilijk tot ze een relatie kreeg met een vrouw. “Ik zei tegen mezelf: ‘Angèle, je probeerde je hele leven deze deur gesloten te houden. Nu ze open is, zijn we er.’”
Steekt Nieuw-Zeelanders hart onder de riem
Charles III, Britse koning
De Britse koning Charles (74) heeft zijn steun uitgesproken voor inwoners van Nieuw-Zeeland die zijn getroffen door de zware regenval. Er zijn minstens vier mensen omgekomen. “Mijn vrouw en ik leven oprecht mee met nabestaanden die familieleden zijn verloren”, zegt Charles op sociale media. “Onze gedachten zijn bij iedereen wiens leven zo verschrikkelijk is getroffen door deze omstandigheden.” Nieuw-Zeeland behoort tot het Gemenebest van Naties, ook van deze landen is Charles formeel koning.
Kan opnieuw rustig over straat wandelen
Keanu Reeves, Canadese acteur
Een man die Keanu Reeves (58) al maanden zou lastigvallen heeft een straatverbod gekregen. Dat meldt de website TMZ. Volgens hun informatie had de acteur de rechter om dat verbod gevraagd. De stalker zou tussen november en januari zes keer bij Reeves thuis zijn opgedoken. Ook wist hij door het hek te breken. De man zou ervan overtuigd zijn geweest dat hij familie was van de acteur. Zo werd naar verluidt in een rugzak die hij bij zich had een DNA-testkit aangetroffen. Hij moet nu uit de buurt van Reeves en diens partner blijven.
Springt geregeld bij in een uitvaartcentrum
Michaël Van Droogenbroeck, Belgische journalist
Niet astronaut of voetballer: journalist Michaël Van Droogenbroeck (44) droomde er als kind van om begrafenisondernemer te worden. “Maar op mijn achttiende telde elk dorp zijn eigen begrafenisondernemer, die zijn zaak en metier vaak aan zijn zoon doorgaf”, zegt hij aan Het Laatste Nieuws. “Zelf iets opstarten zou veel te moeilijk zijn, dus moest ik van mijn ouders studeren.” Toch liet de passie hem nooit los. En dus begon Van Droogenbroeck na zijn studies een opleiding en springt hij nu regelmatig in bij het uitvaartcentrum van een vriend.