Woensdag 05/10/2022

De mensen achter Sint-Ignatius

Kris Clauw, directeur

Directeur Kris Clauw was rond de millenniumwissel tijdens zijn studentenjaren net als Wouter Jambon preses van het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV). Clauw is betrokken bij het ultrakatholieke Nederlands-Vlaamse blad Catholica. Catholica verlangt naar de tijd van voor het Tweede Vaticaans Concilie, toen de mis nog opgevoerd werd in het Latijn en de tongcommunie floreerde. Clauw werkte in september 2014 mee aan een manifestatie in Mechelen tegen christenvervolging, onder het motto: 'Stop de ontkerstening en islamisering van Europa!'

Dries Goethals, bestuurslid

In een interview met 't Pallieterke in april vorig jaar maakte Goethals duidelijk waar hij voor staat. "Buiten de kantooruren zet ik mij schrap tegen het culturele marxisme met zijn vernietiging van de godsdienst, de gezinnen, het ongeboren leven, en de zwakkere en zieke medemens door euthanasie." Hij pleitte voor het herstel van 'de klassieke vaderrol'. "De man wordt belachelijk gemaakt en afgeschilderd als een bijkomstigheid, een paljas of een clown. Hij is sedert mei 1968 een spermadonor, punt." Lieven Boeve, de topman van het katholiek onderwijs, is in Goethals' ogen een man zonder ruggengraat.

Wouter Van den Meersch, secretaris

Gepokt en gemazeld in het Vlaams Belang, als 'journalist' voor het partijblad en als parlementair medewerker in het Brussels en het Vlaams Parlement. Lid van de 'Werkgemeenschap De Lage Landen', die haar mosterd en inspiratie haalt bij het fascistische Verdinaso van Joris Van Severen uit de jaren 30.

Dirk Smulders, leraar aardrijkskunde, geschiedenis en Nederlands

Aanhanger van Pro Familia, ex-lid van de CD&V. Was in een vorig leven advocaat en werkte van 2003 tot 2011 vooral als schuldbemiddelaar. In die jaren lichtte hij meer dan veertig cliënten op, voor een totaalbedrag van 211.000 euro. Werd in april vorig jaar veroordeeld tot 18 maanden cel met uitstel. In diezelfde maand publiceerde hij een interview met zichzelf op het internet. "We moeten stoppen met het gezag van ouders te ondermijnen die goed willen doen voor hun kinderen", schreef hij. "Wie slechts een dag zou meedraaien in een jeugdrechtbank weet wat voor puin achtergelaten wordt in onze maatschappij door de ostentatieve permissiviteit die eenieder door de strot geramd krijgt."

Gert Verbeken, proost

Net als Wouter Jambon en Jan Jambon erelid van het KVHV. Werd in 2009 tot priester gewijd van de jezuïetencongregatie Servi Jesu et Mariae, Dienaren van Jezus en Maria (SJM). Het van oorsprong Oostenrijkse SJM richt zich op jongeren, heeft een 'brandend verlangen om zielen te redden' en opereert in België vanuit het klooster in Maleizen. De specialiteit van Gert Verbeken is de dagelijkse mis in het Latijn volgens de liturgie van voor het Tweede Vaticaans Concilie van 1962.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234