Donderdag 27/02/2020

De kogel is door de kerk: Thaise investeerders nemen OH Leuven over

Beeld Photo News

Na de Raad van Bestuur van Oud-Heverlee Leuven heeft ook de Algemene Vergadering unaniem het overnamevoorstel van de Thaise King Power groep goedgekeurd. Dat meldde de tweedeklasser vandaag in een persbericht. Er werd een akkoord, waarin de afspraken met betrekking tot de overname zijn vastgelegd, door beide partijen ondertekend. Het King Power van voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha heeft ook het Engelse Leicester in handen.

"Na de Raad van Bestuur van OHL heeft ook de Algemene Vergadering unaniem het voorstel van de King Power groep goedgekeurd met betrekking tot de overname van de cvba OH Leuven", zo klinkt het op de site van de Leuvense club. "Er werd een akkoord, waarin de afspraken met betrekking tot de overname worden vastgelegd, door beide partijen ondertekend. De King Power groep was de enige kandidaat-koper die een duidelijk, schriftelijk en coherent voorstel overmaakte binnen de tijdslimiet die opgelegd werd door de Raad van Bestuur. Deze procedure werd gevolgd in samenspraak met de drie onafhankelijke bestuurders, die vorig jaar werden aangesteld op verzoek van de stad Leuven. De overnameplannen werden afgelopen vrijdag eveneens toegelicht aan het schepencollege van de stad Leuven."

"OHL heeft gekozen voor een project dat de meeste garanties biedt voor de toekomst van de club zowel op financieel vlak als op sportief vlak. Het project zorgt voor voldoende financiële middelen om een zo spoedig mogelijke terugkeer naar eerste klasse A te kunnen ambiëren. Het garandeert ons tevens dat de jeugdwerking op haar huidige niveau kan behouden blijven en nog verder uitgebouwd kan worden. Bovendien wordt de lokale verankering behouden aangezien de jeugdwerking, de sociale werking en de uitbating van het stadion volledig in Leuvense handen blijven."

"De overdracht zal formeel worden afgerond na de gebruikelijke periode van due diligence. De King Power groep blijft een sterke verankering binnen de gemeenschap een prioriteit vinden net zoals een goede samenwerking met de diverse supportersgroepen en een verdere uitbouw van de jeugdwerking, dit alles gelinkt aan een grote sportieve ambitie voor het eerste elftal."

Begin dit jaar tekende OHL een principe-akkoord met de Chinese zakenman Jian Lizhang. Die stapte in maart echter kwaad op omdat de stad Leuven een gesprek met hem afzegde en liet sindsdien niets meer van zich horen. Vervolgens deed een groep Vlaamse investeerders een bod, maar OHL hield de boot af "omdat het akkoord met de Chinezen stipuleerde dat er tot 30 juni met niemand anders onderhandeld kon worden". Intussen lekte wel al uit dat het clubbestuur wel aan tafel ging zitten met de Thaise eigenaar van Leicester.

Beeld BELGA

Voorzitter Vandebroeck: "OHL springt op trein die maar één keer voorbijkomt"

OHL-interimvoorzitter Chris Vandebroeck kan wegens de vertrouwheidsclausule in het voorakkoord dat de club sloot met King Power nog geen details geven over wat de Thaise groep met OHL van plan is, maar wil wel kwijt dat het gaat "om een trein die maar één keer in Leuven voorbijkomt, een kans die we niet konden laten liggen". "Ze hebben bovendien in Leicester bewezen over welke sportieve knowhow ze beschikken".

"Er is afgesproken met King Power dat de gebruikelijke periode van de 'due diligence' na dit voorakkoord, waarin ze de club financieel volledig zullen doorlichten, heel kort zal zijn. Het moet met name binnen maximaal 20 dagen rond zijn. We hopen de overeenkomst eind mei af te ronden, zodat we begin juni zullen kunnen verduidelijken wat het allemaal exact inhoudt", aldus Vandebroeck.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234