Woensdag 20/11/2019

Aangeboden door

Wat is dit?

'Aangeboden door ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van DPG Media. De journalisten van De Morgen zijn hier niet bij betrokken.

De evolutie van IT management

De evolutie van IT management: de 5 I's Beeld Wolters Kluwer

IT management kende de voorbije 10 jaar heel wat veranderingen. Hierdoor zien we de ‘I’ in IT niet meer enkel als ‘information technology’, maar kent deze letter nog heel wat andere betekenissen. Trainer Frank Malais van de basisopleiding IT-management bij Kluwer Opleidingen vertelt er meer over.

Innovatie

Hoe hard wilt je bedrijf zich focussen op nieuwe IT, innovatie en hoe belangrijk is de dagelijkse Core IT ?

Enerzijds moet je als IT-manager de bestaande infrastructuur onderhouden zodat je systemen soepel blijven draaien. Anderzijds is het ook belangrijk om je bedrijf in de richting van technologische innovaties te duwen.

Innovatie in IT helpt jouw bedrijf om nieuwe methodes te gebruiken voor het creëren van samenwerkingen, investeringen en flexibele werktijden.

Infrastructuur

Infrastructuur is een begrip dat al lang meegaat. Vroeger werd de focus van de IT-manager enkel op Core It gelegd. Vandaag gaat hier nog steeds driekwart van het budget naartoe.

Wat bedoelt men met Core IT? Hierbij ligt de focus op de interne organisatie en processen. Infrastructuur zal binnen IT altijd belangrijk blijven. Al verwachten we wel een daling van zijn aandeel door trends zoals Cloud computing.

Integratie

Alle IT’ers worden meer en meer echte integrators. Voor systemen die je als bedrijf elke dag gebruikt, zoals e-mail en CRM, kan integratie tussen de systemen een pak tijd besparen en een veel betere ervaring bieden voor zowel de klant de verkoper.

Enkele voordelen van die integratie: cruciale informatie staat op één locatie, deze is meteen beschikbaar en altijd up-to-date. Dit heeft ook een positief effect op je bedrijf. Daarnaast kan integratie de productiviteit verhogen, doorlooptijden en kosten verlagen.

Informatie

Veiligheid eerst, dat is vooral de laatste jaren de tendens. Information security management moet je informatie beschermen. Dit is informatie die je organisatie nodig heeft om te kunnen werken, produceren en service te leveren.

Vroeger bijvoorbeeld aarzelden we sterk om de data van ons bedrijf naar de cloud te verplaatsen vanwege beveiligingsproblemen. Nu is beveiliging juist dé reden om het daarheen te brengen.

Intelligentie

Intelligentie gaat een stuk verder dan enkel business intelligence. Termen als Artificiële Intelligentie (AI) zullen in de toekomst alsmaar een grotere rol spelen. Artificiële Intelligentie is vooral goed in het automatiseren van kleine, terugkerende taken waardoor je als team meer tijd kan spenderen aan grote projecten en complexe probleemoplossingen.

Intelligentie gaat ook over het samenbrengen van de andere I’s tot één samenhangend geheel dat zichtbaarheid verleent aan je bedrijf en IT.

Wil je je concurrenten een stap voor zijn met geavanceerde IT-toepassingen? En tegelijk jouw IT-uitgaven in de hand houden? Schrijf je in voor deze 3-daagse basisopleiding IT-management en ontwikkel een stevige IT-basis.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234