Maandag 21/09/2020

De echte reden van de scheiding tussen Demi & Ashton

Beeld GETTY

Wat is de echte reden achter de scheiding tussen Demi Moore en Ashton Kutcher, na een huwelijk van zes jaar? Officieel is de reden de herhaaldelijke sekscapades van Ashton. "Als vrouw en moeder zijn er waarden die heilig zijn", aldus Demi. Maar is het wel zo simpel? Volgens sommige geruchten is Demi Moore biseksueel, en kon Ashton haar niet geven wat ze nodig had, waarop er triootjes werden georganiseerd. Enige afspraak: de twee moesten sekspartners 'delen'. En dat is net waar het fout liep....

Hollywood gonst van de geruchten na dit nieuwe uitgesponnen schandaal. Zo duiken geruchten over een open huwelijk tussen Demi en Ashton opnieuw op. "Het is een afspraak die ze van bij het begin hadden en die ervoor gezorgd heeft dat hun huwelijk zolang zo goed liep." Een afspraak die ze bewust uit de media zouden gehouden hebben "al wist heel Hollywood ervan", aldus de loslippige 'bron' in het tijdschrift Star.

Ongeloofwaardige argumenten
Zever, zo zeggen sites die erop gericht zijn valse roddels te ontmaskeren. Maar hun argumentatie is niet zo stevig onderbouwd, deze keer: "Als ze echt een open relatie hebben, dan kan een slippertje geen reden zijn voor het einde van een huwelijk" en "een bron dichtbij Demi zegt dat de roddels 'absoluut onwaar' zijn".

De laatste bron kan zijn of haar vrienden natuurlijk ook willen beschermen, en een slippertje kan ook in een open huwelijk reden zijn voor scheiding. Omdat trop nu eenmaal te veel is, omdat Demi er mee wilde stoppen maar Ashton het niet kon laten of gewoonweg omdat hij het respect voor zijn vrouw uit het oog is verloren: zijn wilde nacht met Sarah Leal in het Hard Rock Hotel in San Diego zou plaatsgevonden hebben op de zesde huwelijksverjaardag van het koppel. Sommige dingen doe je gewoonweg niet, Ashton! Ook niet in een open huwelijk dus.

Afspraak geschonden
Of misschien heeft Ashton de afspraak geschonden dat ze sekspartners zouden delen, zoals bij triootjes. De eerste (loslippige) minnares van Ashton, Brittney Jones vertelt dat hij bekende dat hij een afspraak had met Demi om sekspartners te delen. Haar deelde hij niet, waardoor hij zich slecht voelde. Als de regels niet gevolgd worden, is dat uiteraard redelijk pijnlijk.

Demi beschermen
In dat scenario ligt de schuld voornamelijk bij Ashton. Maar wat als Demi haar eigen aandeel in de miserie verzwijgt, en Ashton uit respect alle schuld draagt?

De aanstoker voor het open huwelijk zou immers Demi zelf geweest zijn, die haar biseksuele gevoelens en lust naar vrouwen niet langer kon beheersen. "Demi wordt aangetrokken door zowel mannen als vrouwen, Ashton kon haar gewoon niet altijd geven wat ze nodig had", zo staat te lezen in het roddelblad Star.

Dat werkte in twee richtingen: Demi kreeg haar seksuele pleziertjes via triootjes, Ashton mocht erop los flirten. Samen zochten ze vrouwen uit voor triootjes en zo waren beide gelukkig. "Op een bepaalde manier hebben ze het jarenlang doen werken, met respect voor elkaar. Ze hadden veel plezier."

Misgelopen
Hoe het dan toch is misgelopen? Ashton slaagde er niet in om zijn slippertjes uit de media te houden, wat Demi als een vernedering ervoer. Daarenboven was het een schending van hun afspraak waarbij andere sekspartners moesten worden gedeeld, maar Ashton kon niet weerstaan aan jonge en knappe vrouwen.

Minnares: "Ik ben gebruikt"
De eerste die uit de biecht klapte was Brittney Jones in september 2010. De advocaten van Ashton sloegen hard terug en noemden haar een leugenaar, waardoor haar geloofwaardigheid in het gedrag kwam. "Mensen denken dat ik al die passionele nachten verzonnen heb, maar ik werd gewoon gebruikt. Ashton zei me dat hij niet vreemdging omdat ze een open huwelijk hadden, dat het mocht."

Jones maakt van de huidige heisa gebruik om haar verhaal uit de doeken te doen: over hoe ze elkaar ontmoetten in juli 2010 in Lucky Strike Lanes in Hollywood, terwijl Ashton en Demi aan het bowlen waren. "Hij was gecharmeerd door mij en bleef maar terugkomen". Uiteindelijk gaf ze hem haar telefoonnummer.

Ze vertelt dat ze werd uitgenodigd naar het huis van Ashton en Demi en seks hadden op de sofa toen de actrice op verplaatsing aan het filmen was. "Hij kuste mijn lichaam, dat vond ik fijn. De aantrekking tussen ons was erg sterk."

Bevestiging uit onverwachte hoek
De sappige roddels staan in het redelijk onbetrouwbare blad Star, maar er komt bevestiging uit onverwachte hoek. Comedienne Chelsea Handler: "Het is vrij duidelijk dat ze vaak in open huwelijk-situaties zijn terecht gekomen. Ze hebben zich goed geamuseerd met veel vrouwen. Ze organiseerden enkele triootjes, die leiden tot duo'tjes zonder Demi. Dat is erg pijnlijk voor haar."

Chelsea Handler moet toegeven dat ze Demi en Ashton persoonlijk niet goed kent, maar dat ze de perceptie bevestigt betekent wel dat het meer is dan een roddel uit een onbetrouwbaar blad en dat hjet in Hollywood écht 'algemene kennis' is ... precies zoals de loslippige bronnen zeggen. Dezelfde bronnen die Ashton nog 'leugenaars' noemde toen ze hem beschuldigden van vreemdgaan... iets wat bij deze nochtans als bewezen wordt beschouwd.

Nog minder discreet
Ashtons nieuwste vlam Sarah Leal was nog minder discreet: meteen na de daad, verkocht ze haar verhaal al aan de roddelbladen. "Ashton vertelde me dat hij en Demi eigenlijk al uit elkaar zijn", aldus Leal, die er ook nog aan toevoegde dat de seks met Ashton 'onbeschermd' was. "We hebben twee keer seks gehad. Hij had een goed uithoudingsvermogen en we deden niets raar of speciaal. Het voelde heel natuurlijk."

Kabbalah
Nu kwam de relatie tussen Ashton en Demi pas écht onder druk te staan. Er werd een spoedrelatiecursus in een kabbalah-oord georganiseerd, maar hulp kon niet meer baten: het koppel kon niet meer normaal communiceren, de ruzies liepen hoog op.

"Demi zag Ashton nog graag, maar ze kon hem niet meer op dezelfde manier bekijken. Ze voelde het aan dat hij haar niet respecteerde, en dat hij te ver was gegaan en dat er geen weg terug was. Ashton en Demi waren zelden nog samen te zien en Demi verloor zienderogen kilo's.

Spirituele raadgevers
Twee maanden laten kon Demi de druk niet meer aan en vroeg ze de scheiding aan. Volgens bronnen zou ze zich daardoor hebben laten leiden door een waarzegger. "Hij zei dat ze haar gezondheid riskeerde door zich aan het huwelijk vast te klampen. En ze heeft geluisterd." Nog volgens de bron zou Demi veel geloof hechten aan waarzeggers, zieners en andere spirituele raadgevers.

"Er zijn waarden die heilig zijn"
Vorige donderdag kondigde ze aan dat ze met veel droefheid en een zwaar hart de scheidingspapieren heeft ingediend. "Als een vrouw, een moeder en een echtgenote zijn er bepaalde waarden en geloftes die heilig zijn. Met dat in het achterhoofd, heb ik ervoor gekozen om vooruit te gaan in het leven." De actrice vraagt tijd voor zichzelf en haar familie en vroeg om haar privacy te respecteren.

Ashton reageerde onmiddellijk op de verklaring via Twitter. "Ik zal voor altijd de tijd koesteren die ik met Demi mocht doorbrengen. Het huwelijk is erg moeilijk en ongelukkig genoeg falen ze soms. Liefde en Licht, AK."

Financiële straf
Ondanks de uiterlijke sereniteit is Demi Moore naar verluidt woedend op Ashton en maakt ze zich klaar om hem te raken waar het pijn doet: zijn fortuin. "Ze wil hem straffen omdat hij haar hart gebroken heeft. Ze wil een deel van alles wat hij verdiend heeft tijdens hun huwelijk, omdat ze vindt dat zij daaraan heeft meegeholpen."

Samen is het nu ex-koppel bijna 300 miljoen dollar waard, en ze hebben een voorhuwelijkse overeenkomst hebben dat hun eigen respectievelijke financiën beschermt. Op het moment van het huwelijk was dat vooral om het fortuin van Demi te beschermen, maar nu is Ashton de grootverdiener terwijl haar carrière op de terugweg is. Volgens experten hoeft Ashton zich waarschijnlijk niet veel zorgen te maken.

Derde huwelijk
Voor Demi Moore is het het derde huwelijk dat op de klippen loopt: eerst was ze getrouwd met zanger Freddy Moore, een relatie die vier jaar duurde. Haar meest betekenisvolle relatie was met acteur Bruce Willis: ze waren dertien jaar getrouwd en ze hebben 3 dochters: Rumer (23), Scout (20) en Tallulah (17). Eerder dit jaar drukte ze nog de wens uit een eigen gezin te hebben met Ashton.

Voor Ashton was het zijn eerste huwelijk, vorige relaties had hij met January Jones en Brittany Murphy. (edp)

Beeld PHOTO_NEWS
Beeld AP
Beeld AFP
Beeld AFP
Beeld BRUNO
Beeld AP
Beeld REUTERS
Beeld PHOTO_NEWS
Beeld REUTERS
Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234