Donderdag 23/05/2019

In memoriam

De boze opa die slipjes in zijn brievenbus vond

Charles Green, alias Angry Grandpa. Beeld rv

Angry Grandpa was zijn bijnaam en hij was een sensatie op YouTube. Met zijn filmpjes, waarin hij naar iedereen uithaalde, bereikte hij drieënhalf miljoen kijkers. Ondanks al die woede bezweek hij stilzwijgend aan levercirrose.

Je kunt veel over de Amerikaan Charles Green zeggen, maar niet dat hij een binnenvetter was. Als hem iets dwarszat, dan gooide hij dat in de groep. Eerst in het echte leven, vervolgens via de wonderlijke wegen van het internet. Zijn eerste YouTube-filmpje uploadde hij in 2007. Hij ontstak in woede omdat zijn familie niet op hem had gewacht bij het openen van de kerstgeschenkjes.

Het zou de huisstijl van de vlogger-op-jaren worden. Angry Grandpa wond zich op hilarische wijze op over zijn ex en over politici. Hij wond zich op over de belastingontvanger, hij wond zich op over de jeugd, hij wond zich op over Elvis en hij wond zich op over paus Benedictus – die hij een dickhead noemde. 

Op een keer vernielde hij zijn keuken omdat hij niet op tijd zijn favoriete snoepjes vond. “In de eerste vijf jaar”, zei hij trots, “vernielde ik een televisie, acht computers, een berg keukengerei en een niet te schatten aantal mobiele telefoons.”

Zelf vond hij het allemaal redelijk fantastisch. Hij noemde zichzelf een lichtend voorbeeld voor andere bejaarden. “Ik gebruik de kracht van het internet om de leegte in mijn leven op te vullen. Ik heb mijn doel in het leven gevonden. In plaats van een afwezige vader en een alcoholist van driehonderd kilo, ben ik tot een beroemdheid uitgegroeid.”

Geld bracht het ook nog op, dankzij merchandising en de advertenties die hij scheutig inlaste. Van caravanbewoner promoveerde hij tot nieuwe rijke, die volgens kwade tongen anderhalf miljoen dollar waard was. “Ik krijg bakken kritiek”, zei hij aan een journalist. “Ze vinden mij blank uitschot uit een caravan. Het kan me niet schelen. Ik lach ze vierkant uit in hun gezicht.”

Toen zijn zoon hem zijn droomkar cadeau deed, een Chevy Bel Air uit 1955, brak er iets in de boze opa. Hij werd overweldigd door emoties en barstte in tranen uit. Breed had hij het vroeger nooit gehad, als zoon van een vader die tot aan de nek was verlamd ten gevolge van een verkeersongeval.

Sjacheraar

Voor hij zijn roeping vond op het internet, sprokkelde Angry Grandpa een inkomen bij elkaar als brandweerman, gelegenheidsclown, verkoper van pindanoten en sjacheraar op de vlooienmarkt. Hij had een bipolaire stoornis, kreeg huidkanker, nierstenen, een hernia én een magnesiumtekort. Zijn maagring bleef hem parten spelen.

Ondanks al die kwalen en gebreken, beleefde hij een onvergetelijke levensavond. “Elke dag krijg ik post van vrouwen die mij wel zien zitten”, schepte hij graag op.

Volgens nabestaanden klopt het dat hij regelmatig slipjes in zijn brievenbus vond.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.