Dinsdag 24/11/2020

De beurs voor fijnproevers

Kokerello is dit jaar aan zijn derde editie toe. Nieuw dit jaar is Exclusief, een paviljoen dat volledig is gewijd aan typische eindejaarsproducten, en de Mediterrane Markt, met een zuiderse sfeer. Het Slow Food Paviljoen laat de bezoekers kennismaken met de filosofie van de stroming die in 1986 in Piemonte ontstond en die een tegengewicht wil vormen van de oprukkende fastfoodcultuur. Tussen de talrijke stands met lekkernijen en benodigdheden voor de keuken en de feesttafel staan ook deze keer de kookdemonstraties van topchefs en jong talent centraal. Kokerello bracht een indrukwekkend rijtje koks samen.

De feest-, tv- en radiokok verdiende zijn sporen in talrijke restaurants, aan het hof in Laken en in zijn zaak Hof te Rhode in Diest.

* Wout Bru

Samen met zijn vrouw opende hij Le Bistrot

d'Eygalières in de Provence en begin dit jaar ontving hij zijn tweede Michelinster.

* Krist De Bruyn

In zijn Bistro Novo in Roeselare bereidt hij familiale gerechten op een heel persoonlijke manier. Hij werd door 'GaultMillau' uitgeroepen tot chef van het jaar.

* Dirk De Prins

Culinair journalist en kunsthistoricus Dirk De Prins is bekend van Radio 2. Hij is hoofdredacteur van 'Ambiance'.

* Christer Elfving

Deze Zweedse Antwerpenaar creëert moderne, gastronomische kunstwerkjes op basis van de traditionele Scandinavische keuken.

* Peter Goossens

Het Hof van Cleve staat voor een verfijnde, hedendaagse, seizoengebonden keuken.Hij kreeg vorig jaar zijn derde Michelinster.

* Richard Hahn

Begonnen onder aan de culinaire ladder is hij nu chef-eigenaar van L'Ecailler du Palais Royal aan de Zavel in Brussel.

* Fabio Marangon

In Cucinamarangon in Turnhout staat Fabio borg voor de echte Italiaanse gastronomie met eigentijdse interpretaties van de traditionele keuken uit Veneto. Hij is tevens dé grote propagandist van Slow Food in België.

* Yves Mattagne

Op virtuoze wijze leidt deze chef het visrestaurant Sea Grill van het Radisson SAS Hotel in Brussel.

* Gebroeders Portinari

Deze broers van het Italiaanse restaurant La Peca zijn bekend voor hun creatieve en originele keuken.

* Johan Segers

Al 40 jaar schrijft de chef van 't Fornuis gastronomische geschiedenis in Antwerpen.

* Philippe Van den Bulck

Met zijn Kook-o-theek komt Philippe Van den Bulck bij mensen thuis koken.

* Winiefred Van Killegem

Kruidenvrouw Winiefred heeft voor elke remedie een passend kruid.

* Pierre Wynants

Comme Chez Soi is het beroemdste driesterrenrestaurant van België en behoort tot de top van Europa. Pierre Wynants staat internationaal zeer hoog aangeschreven.

Kokerello vindt plaats van 3 tot en met 5 december in Flanders Expo Gent, open van 10 tot 18 uur. Bereikbaar met tram 1 vanaf het Sint-Pietersstation. Toegangsprijs 8 euro.

Volledig programma op www.kokerello.be.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234