Dinsdag 13/04/2021

De beste frieten van 't land

undefined

Pasen staat nog niet meteen voor de deur, maar je kan wel al je voorraad lekkers inslaan. Wedden dat je je goesting vindt in de nieuwe paascollectie van Pierre Marcolini? De chocolatier creëerde sprookjesachtige Japanse poppetjes uit chocolade en vulde grote chocolade-eieren met kleine eitjes in zes smaken. Bijna te mooi om op te eten, als je 't ons vraagt. Of nee, toch niet, Marcolini-

chocolade laten wij nóóit liggen.

Vanaf € 15. Bij Pierre Marcolini,

Markt 11, Brugge.

www.marcolini.be.

Zijn wij West-Vlamingen gelukzakken: voor de zaligste frieten van België moeten wij niet eens zo ver rijden. Gewoon naar Kortrijk of Brugge, want dat is waar respectievelijk De Blauwe Frituur en De Bosrand zich bevinden, de twee frituren die de allerbeste frieten van België bakken volgens Friet From Desire. Die website bundelt en quoteert Belgische frituren, en deze twee West-Vlaamse parels behaalden daarop allebei een monsterscore van 18,5 op 20.

De Blauwe Frituur, Doorniksesteenweg 22, Kortrijk. De Bosrand, Koning Albert I-laan 108, Brugge. frietfromdesire.be.

Tournée Cafeïne

Als George Clooney ons kleine landje nog niet kende, komt daar nu verandering in. Zijn favoriete drankje - Nespresso, what else? - verschijnt in een intense limited edition: Colombiaanse Arabicakoffie die zes jaar (!) onder zorgvuldig toezicht rijpte in ons eigenste Zeebrugge. Het levert een stevig kopje zwart goud op, met krachtige houttonen en een extra volle smaak.

50 cent per capsule, in Nespresso Boutiques of via www.nespresso.com tot de voorraad strekt.

Bekroond bier

De internationaal gerenommeerde bierwebsite Ratebeer reikte weer z'n jaarlijkse awards uit. Belgiës grootste prijsbeest? De Oostvleterse brouwerij Struise Brouwers, die tot beste brouwerij van België werd uitgeroepen en met vijf van hun bieren in de top 100 van 's werelds beste bieren staan. Én hun Cuvée Delphine werd bekroond tot beste bier van ons land. Amai, santé!

De Struise Brouwers op Facebook.

Wat dacht je van een zalige koffiecocktail om je door de laatste dagen van Tournée Minérale te loodsen?

Maak een 'freshpresso orange':

mix 20 cl sinaasappelsap met 20 ml

vanillesiroop en een ijsblokje in een shaker.

giet in een groot glas met gemalen ijs,

mix daarna een kop koffie met wat

druppels vanille-extract.

een zakje rietsuiker en een ijsblokje in

een shaker en giet dat bovenop de

sinaasappelsap. Santé!

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234