Dinsdag 06/12/2022

Crème de la crème

Vandaag gaan deze mannen in Erembodegem suiker spinnen, ijs roeren, chocolade smelten en room kloppen dat het een lieve lust is. In de lokalen van Belcolade is immers de generale repetitie aan de gang voor het World Pastry Team Championship, dat begin juli in Las Vegas wordt uitgevochten. Dertien landen vaardigen elk een team af van drie banketbakkers van topniveau. Dertien uur krijgen ze de tijd om een chocoladepronkstuk te creëren, een suikerstuk, cakes, nagerechten op bord, nagerechten voor de diepvries en petits fours, alles met als thema circus. Het Belgische team wordt getraind door de befaamde Brusselse patissier Marc Debailleul (links). Het kampioenschap zal de kroon zijn op een vijf dagen durend forum over patisserie, georganiseerd door de firma Carymax uit New York. Op dat forum komen tien van de grootste namen uit de banketbakkerswereld hun kennis delen met zo'n 750 cursisten. De 'studenten' leren er niet alleen marsepeinen figuurtjes, huwelijkstaarten en chocolade decoraties maken, ze worden ook ingewijd in de kunst van het deelnemen aan wedstrijden, het opzetten van en het promotie voeren voor een eigen bedrijf enzovoort.

Het Belgische wedstrijdteam wordt aangevoerd door Philippe Rhéau, Fransman van oorsprong, die bij Debailleul heeft gewerkt en die inmiddels een interationale carrière heeft opgebouwd. De andere leden zijn Stéphane Leroux en Jean-Philippe Darcis, die stuk voor stuk al prijzen en trofeeën verzamelden op andere wedstrijden. Het winnende team kan huiswaarts keren met een check van 50.000 dollar (53.000 euro).

(AG)

Meer info: www.pastrychampionship.com

Met als Belgische mededingers Philippe Rhéau (aanvoerder), Stéphane Leroux en Jean Philippe Darcis

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234