Zondag 18/04/2021

Creatief met bubbels

undefined

Knikken je vrienden beleefd als ze van jou een fles cava overhandigd krijgen? So 2014! Dankzij Label Maker kan je je flessen Freixenet Cordon Negro pimpen met een gepersonaliseerd label, inclusief foto, zotte icoontjes en originele boodschap. Hoe dat precies in zijn werk gaat? Op elke fles vind je een persoonlijke code, waarmee je online je eigen label kan ontwerpen. Een paar dagen later ploft je eigen label in de bus en kan je de fles bestickeren. Wedden dat die kurk er als de bliksem af vliegt?

Freixenet Cordon Negro met Label Maker-hanger vind je in de supermarkt vanaf € 7,65.

www.freixenet.be.

Gin voor

woudlopers

Think twice als je een fles Bombay Sapphire in je karretje wil trekken. Als je weet dat er in de bossen van Emblem ook gin gebrouwen wordt, wil je niets anders meer in je Copaglas gieten! Jurgen Lijcops van Bistro The Glorious vond in Emblem kruiden als bergamot en engelwortel naast peren en lavendel die er ecologisch gekweekt worden en wist vier Forest Dry Gins te distilleren. Ambachtelijk en kleinschalig, daar kan Bombay Sapphire echt niet tegenop!

Te koop bij cavisten, richtprijs: € 44.95. www.forest-spirits.com.

Sneukelen in

de wintertuin

Waarheen ontsnappen als het familiefeest uit de hand dreigt te lopen? Naar de binnentuin van stadsbrouwerij De Koninck, waar je niet alleen kan smullen van karakollen, spekpatatjes en pastrami choucroute met pickles maison, maar ook van het nieuwe testbrouwsel Russian Imperial Stout dat uit de tapkranen vloeit. De initiatiefnemers van deze winterse hangout lieten eerder Cargo Zomerbar en Little Butcher's Summer Grill op ons los. Neem je koters op sleeptouw, zij kunnen zich uitleven in kook- en knutselworkshops.

Little Brewers Winter Garden, tot 24/1, Boomgaardstraat 17, A'pen. www.lbwg.be.

Van de stal

naar de keuken

De internationaal gewaardeerde dressuurspecialiste Mariette Withages uit Schoten is niet alleen verzot op paarden, maar ook op koken. Tijdens de reizen die ze maakte voor haar sport ontdekte ze dat er heel wat recepten verwijzen naar haar geliefde dieren. Zo verwijst Marengo in Kip Marengo naar het lievelingspaard van Napoleon Bonaparte en is er een verband tussen kalfsgebraad à la Orlov, de Russische broers Orlov en de orlovhengst. Het duurde dan ook niet lang voor Withages in haar pen kroop. Het resultaat is een boek met meer dan 80 verhalen en 100 recepten waarin paarden, koken en ingrediënten een rol spelen.

Er staat een paard in mijn keuken, € 50, beschikbaar via Amazon.com en in de paardensportwinkels.

Z ete Zonde

Wil je onder de kerstboom of aan de feestdis uitpakken met een verrukkelijke, maar vooral ook visueel aantrekkelijke hap? Dan is zwichten voor de kerstcreaties in zwarte en melkchocolade van Pierre Marcolini het enige wat erop zit. De kerstbomen, kerstmannen en ijskristallen van de gerenommeerde chocolatier hebben twee gezichten: een van ruw ogende zwarte chocolade, het andere is een zijdezachte mantel die beschermt tegen de winterse elementen. Nu hopen dat je ze ingepakt krijgt voor ze opgepeuzeld zijn!

Kelderstraat 3, Korte Gasthuisstraat 11, Antwerpen. Vanaf € 13,90.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234