Brexit

Cornwall stemt voor brexit, wil toch subsidies behouden

Cornwall, een graafschap in het uiterste zuidwesten van Engeland, vraagt met aandrang om het niveau van subsidies dat het op dit moment van Europa krijgt, te behouden. De regio stemde met 57 procent voor een brexit.

Het graafschap Cornwall heeft de afgelopen 15 jaar meer dan 1 miljard pond subsidies gekregen van de EU, dankzij de "relatief zwakke economie". Dat melden ITV News en BBC. Het geld werd onder andere gebruikt voor breedbandinternet, een universiteit, hogescholen, weg- en spoorweginfrastructuur en landbouw, zegt raadslid Tim Dwelly van de Cornwall Council.

De afgelopen tien jaar kreeg het graafschap gemiddeld 60 miljoen pond per jaar. Mogelijk valt deze geldstroom weg, en dat baart John Pollard, voorzitter van de Cornwall Council, zorgen. 

"Nu we weten dat het Verenigd Koninkrijk de EU zal verlaten, moeten we dringend stappen zetten om ervoor te zorgen dat de Britse regering de positie van Cornwall beschermt in de onderhandelingen. We zullen erop staan dat Cornwall een bedrag gelijk aan dat van de EU ontvangt, gemiddeld 60 miljoen pond per jaar", klinkt het bij ITV. De Council hoopt dat de Britse regering het bedrag voortaan zal voorzien.

Dossier Brexit
Dossier Brexit

'Harde' brexit of pragmatisme? Lees alles over de brexit.

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine