Zaterdag 17/08/2019

Commissaris bij Van Gansewinkel

Mensen

Theo Kelchtermans

Senator, Voormalig milieuminister

Senator Theo Kelchtermans (CVP), in een vorig leven nog Vlaams minister van Milieu, heeft twee bestuursmandaten in de milieusector gekregen. Sinds enkele maanden zetelt Kelchtermans als enige Belg in de raad van commissarissen van de Nederlandse multinational Van Gansewinkel (afvalverwerking). De politicus die Vlaanderen de omstreden milieubox bezorgde, is ook voorzitter geworden van het Belgisch-Nederlandse milieu-adviesbureau MTEC van zijn broer.

"Van Gansewinkel vroeg me enkele jaren geleden ook al eens om commissaris te worden", zegt Kelchtermans. "Maar toen heb ik neen gezegd. Nu het bedrijf een nieuwe structuur heeft gekregen en een grote groei ambieert, heb ik ja geantwoord. Van Gansewinkel realiseerde vorig jaar een omzet van 17 miljard frank en wil binnen de vijf jaar groeien tot 40 miljard frank. Er is nu een Benelux-structuur opgezet en ik word een beetje geacht een Belgische inbreng te geven. De groep stelt in ons land toch zevenhonderd mensen te werk. Maar overdrijf mijn mandaat nu ook niet. Een raad van commissarissen is niet vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Belgische raad van bestuur. Er zijn hooguit een vijftal bijeenkomsten per jaar voorzien." In het orgaan zetelt Kelchtermans onder meer naast de voormalige Nederlandse vice-premier Hans Wiegel en Leo van Gansewinkel, die de groep tientallen jaren geleden stichtte en enkele weken geleden de dagelijkse leiding heeft doorgegeven.

GSC

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden