Woensdag 27/10/2021

Club Brugge vervangt bijna hele bestuur

Bijna de volledige raad van bestuur van Club Brugge is gisteren vervangen. Van de elfkoppige ploeg blijven enkel voorzitter Bart Verhaeghe, Sam Sabbe en Bart Coeman in functie. De acht andere leden, met Michel D'Hooghe en ex-voorzitter Pol Jonckheere (die al opzijgeschoven was) als bekendste namen, verdwijnen.

Officieel klinkt het dat zij "hun mandaat ter beschikking hebben gesteld om een nieuwe en verjongde samenstelling van de Raad mogelijk te maken". Club Brugge laat weten dat het de heren, die de titel erebestuurder krijgen, bijzonder erkentelijk is voor hun inzet, betrokkenheid en de enorme inspanningen die ze de voorbije jaren voor de club hebben geleverd.

Kernbegrip bij de grondige herschikking lijkt 'verjonging' te zijn. Enkel de drie jongste leden van de vorige ploeg blijven over. Er zijn ook al twee nieuwe bestuurders bekend: Ignace Van Doorselaere, CEO van lingeriefabrikant Vandevelde, en Jan Boone, CEO van Lotus Bakeries. In de nieuwe structuur krijgt Vincent Mannaert de titel van gedelegeerd bestuurder. Verhaeghe blijft voorzitter. De nieuwe samenstelling van de raad werd met 94 procent van de stemmen goedgekeurd door de leden van de Algemene Vergadering van de vzw Club Brugge.

Gisteren raakte ook bekend dat de bouw van het nieuwe stadion van Club nog maar eens een vertraging van één tot twee jaar dreigt op te lopen. De Raad van State volgde het negatieve advies dat zijn auditeur begin september had geformuleerd. De raad oordeelde dat de Vlaamse regering bij de keuze voor de Chartreuse-site onvoldoende rekening heeft gehouden met het milieueffectenrapport. Volgens dat rapport zou de keuze voor Chartreuse te veel ongunstige gevolgen voor het leefmilieu hebben. In de Vlaamse regering maakt men zich sterk dat dit verhaal nog niet ten einde is. Zij wil bijkomende argumenten aandragen waarom Chartreuse wel de beste locatie is.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234