Dinsdag 17/05/2022

buurtwerk als teambuilding

Op een ochtend vertrek je niet naar het werk, maar ga je samen met de collega's een dagje manusje-van-alles spelen. Het voltallige personeel van kledingmerk Timberland hielp één dag lang de Antwerpse school CDO Noord opknappen. Zo staat hoofdaccountant Marc in de keuken, of veegt gedelegeerd bestuurder Renato bladeren samen. 'We hebben een goed leven, maar door een dagje hier te werken staan we weer met beide benen op de grond', zegt Renato.

Antwerpen

Van onze verslaggeefster

Katrijn Serneels

De witte boorden van Timberland die vandaag een blauw T-shirtje hebben aangetrokken om te verven en te borstelen, kunnen alvast op de enthousiaste belangstelling van de leerlingen rekenen. "Het zijn geen lelijke mannen", lacht Stephanie, leerling-verkoopster van CDO Noord. "Ik vind het heel leuk dat ze ons komen helpen, het is echt wel een speciale dag vandaag."

"Nu is het trendy om als bedrijf sociaal en ethisch te zijn, maar Timberland organiseert wereldwijd als vijftien jaar lang een dag waarop het personeel van het bedrijf zich collectief inzet voor de gemeenschap", legt Inge van Timberland uit. "Dit is de eerste keer dat we ook zo'n dag organiseren in België. Antwerpen-Noord, en vooral de buurt van de Dam, is een buurt met vele problemen, en we wilden deze school alvast een hart onder de riem steken. In de eerste plaats door hen te helpen om het gebouw op te knappen, maar bijvoorbeeld ook door advies te geven over hoe ze het tweedehands klerenwinkeltje dat ze hier willen starten, kunnen inrichten. Wij weten hoe kledingwinkels in elkaar zitten. Ons engagement gaat verder dan één dag. We willen de leerlingen in de toekomst ook stageplaatsen aanbieden, en als de school onze knowhow nodig heeft om een powerpointpresentatie te maken of om advies te geven over boekhouding, dan kunnen ze ook altijd een beroep doen op ons."

Een dagje 'witte raaf' zijn en zijn job als gedelegeerd bestuurder vergeten, bevalt Renato Braaf (40) van Timberland duidelijk. "Op een gewone dag zou ik nu in een videoconferentie zitten, aan het vergaderen zijn met mijn collega's in Engeland en Nederland. En nu ben ik bladeren aan het opvegen, ja. Ik heb echt wel uitgekeken naar deze dag, een paar vrienden van me hebben zelfs vrijaf genomen om hier mee te komen doen. Op ons bedrijf zijn we bezig met geld en cijfers, hier met iets helemaal anders. Wij hebben een goed leven, maar door een dagje hier te werken, staan we weer met beide benen op de grond. Dan besef je dat het niet vanzelfsprekend is, dat het niet voor alle jongeren makkelijk is. Wij leven in de wereld van ons bedrijf, maar daarnaast is er ook een andere wereld, die even belangrijk is. Je moet niet alleen in het bedrijf investeren, maar ook in jongeren, want zij zijn de toekomst van de wereld."

Je leert door je een dagje in te zetten voor gemeenschapswerk ook je collega's op een andere manier kennen, vindt Renato. "Nu zijn we even allemaal gelijk: de hoofdaccountant staat in de keuken, ik veeg bladeren... Op het werk hebben we onze rollen, maar in de wereld buiten het werk zijn we niet belangrijker dan onze collega's, dat is ook goed om te beseffen. Het is trouwens ook heel goed voor het groepsgevoel op het werk. Andere bedrijven gaan op survival in de Ardennen, wij helpen een school opknappen. Het is teambuilding en je helpt er andere mensen mee, wat wil je nog meer?"

De leerlingen hoor je hier echt niet klagen. "Ik vind het echt wel super dat de mensen van een bedrijf een hele dag zomaar komen werken op onze school, zeker nu het niet goed gaat met de economie. Het is echt wel heel plezant om met hen samen te werken, ze zijn heel sympathiek", zegt Mustafa Acar (17).

"Schoenen van Timberland kopen we zelf niet, want 170 euro voor een schoen, dat is veel te duur", vindt Rachio Boutrabout (17). "Ik zou wel graag voor hen werken. Als je hoort wat ze verdienen, en ze krijgen om het half jaar gratis kleren van Timberland, dat moet leuk zijn. Ze hebben ons ook verteld dat de baas van Timberland zwart is: dat vind ik ook wel belangrijk, een zwarte die baas is, dan is er ook geen racisme in het bedrijf. Soms hebben we daar wel last van. Maar we zijn pessimistisch over de toekomst. We doen isolatie, dat is hard werken, maar we zullen er een job mee vinden. En goed onze boterham verdienen, en dat is toch belangrijk."

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234