Maandag 20/01/2020

Bulworth

Regisseur Warren Beatty

Huurvideo

Politieke satire - 20th Century Fox HE

Release 5 juli

Politiek statement(je)

Senator J. Billington Bulworth (Warren Beatty) is zijn politieke carrière meer dan beu. De man wordt geleefd en besluit nog tijdens zijn verkiezingscampagne een lucratieve levensverzekering af te sluiten. Tergelijkertijd schakelt hij een huurmoordenaar in om zich te laten vermoorden.

Zijn campagneleider, de hyperkinetische Dennis Murphy (Oliver Platt), weet niets van zijn voornemen.

Naarmate zijn laatste uur nadert, begint Bulworth zich meer bevrijd te voelen. Hij houdt zich aan geen enkele fatsoensnorm meer die politiek Amerika voorschrijft en verkondigt overal zijn échte mening. Bij de joodse filmmagnaten, op het diner met de verzekeringslobby, in debatten op het kleine scherm. Tot zijn grote verbazing slaat die eerlijke houding aan bij de kiezers. Hij wordt bovendien verliefd op de zwarte activiste Nina (Halle Berry) en begint zelfs een eigen visie op de fundamentele Amerikaanse problemen te ontwikkelen, dat alles in een ongeëvenaarde blanke rap-stijl. Een quote van meester Beatty? "De boodschap van Bulworth is dat als je niet actief deelneemt aan politiek, je nooit de aard van een op geld gerichte regering kunt veranderen." Of: om het in abstracto met de woorden van de landloper in de film te zeggen: wees geen geest, heb een ziel.

HHHHH

Huurvideo

Fire on the Amazon

Regisseur Luis Llosa

Actie - Laurus Entertainment

Release 5 juli, videopremière

Alyssa Rothman (Sandra Bullock) is een 'flinke' jonge vrouw. Als Westerse militante strijdt ze in het Amazonewoud tegen al diegenen die het ongerepte natuurgebied willen vernielen.

Bij zijn aankomst heeft Alyssa geen hoge pet op van de Amerikaanse fotojournalist (Craig Sheffer). Die is uitgestuurd om een reportage over Bolivië te maken. Wanneer een Indiaanse milieuactivist vermoord wordt, slaan ze echter de handen in elkaar. Om samen de moordenaar te ontmaskeren zoeken ze contact met de Amazone-indianen. Daarbij komen ze in aanvaring met de corrupte en sadistische ordediensten die hen nauwlettend in het oog blijken te houden. De film, die eigenlijk dateert uit 1990, is de zogenaamde smet op het propere blazoen van 'la Bullock'. Hemel, aarde en advocaten bewoog ze om de prent buiten de cinemazalen te houden, dit alles omwille van één oervervelende naaktscène. Uiteindelijk slaagde ze niet in haar opzet: de film wordt als video en in niet-geknipte versie op de markt gegooid. Eén ster voor het goede doel dan maar?

HHHHH

Huurvideo

Someone Is Watching

Regisseur Douglas Jackson

Thriller - Laurus Entertainment

Release 28 juni, videopremière

Na een inbraak besluit de alleenstaande Michelle (Stefanie Powers) met haar zesjarig zoontje Cory te verhuizen. Ze huurt een huis in een randstad. Wat ze niet weet is dat in haar nieuwe woonst ooit een gruwelijke moord is gepleegd. Ze sluit vriendschap met de wat maffe buur Sally (Margot Kidder) en vertelt haar hoe ze gemerkt heeft dat iemand haar begluurt. Wanneer ze ook nog vaststelt dat er iemand in haar huis is geweest, schakelt ze de politie in. Rechercheur Joe Carvelli ontfermt zich over haar. Buurman annex huisbaas Robert (Doug Lennox) stelt haar gerust: de gluurder zou niemand minder zijn dan zijn achterlijke zoon Bobby (Martin Neufeld). Michelle dient geen klacht in en probeert de draad van haar leven weer op te nemen. De volgende dag is er weer ingebroken, maar Bobby kan het niet geweest zijn: die heeft zelfmoord gepleegd. Onderhoudende tv-film die de kenners van het horror-genre aan een brave versie van Craven's 'People under the Stairs' zal herinneren. Powers en Kidder spelen vooral 'de oudere dames die jong lopen te doen'.

HHHHH

Huurvideo

Road Rage

Regisseur Deran Sarafian

Thriller - Buena Vista HE

Release 21 juni, videopremière

Makelaarster Ellen Carsons (Yasmine Bleeth) leven verandert in een hel wanneer ze op een dag - per ongeluk - een auto de pas afsnijdt op de snelweg. De bestuurder Eddie (Jere Burns), een man die zijn vrouw en kind bij een ongeval verloor, is een haastige koerier. Hij ontpopt zich tot een agressieve wegpiraat: Eddie achtervolgt Ellen en valt haar lastig. De vrouw besluit het wangedrag van Eddie te rapporteren. Dat leidt tot het ontslag van haar belager. Die heeft het nu niet langer alleen op haar gemunt, maar ook op haar man Jim (John Wesley Shipp) en haar stiefdochter Nina. De politie staat machteloos omdat Eddie geen sporen nalaat. Ellen besluit het hierbij niet te laten. Verkeersagressie: een actueler thema hadden we zelf niet kunnen bedenken. Road Rage is de uitbeelding van het 'worst case scenario'. Kijk voortaan dus uit vooraleer u diagonaal de uitrit oprijdt. Noot: zou het louter toeval zijn dat een vrouw de aanzet is voor heel deze historie?

HHHHH

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234