Dinsdag 23/07/2019

Brusselse non-profit sector betoogt aan kabinetten Picqué en Doulkeridis

Brussels minister-president Charles Picqué Beeld UNKNOWN

Zo'n 100 vertegenwoordigers van de non-profitsector hebben vandaag betoogd aan de kabinetten van Brussels minister-president Charles Picqué (PS) en van Christos Doulkeridis (Ecolo), voorzitter-president van de Franse Gemeenschapscommissie (COCOF). Ze protesteerden er tegen het uitblijven van een antwoord op hun eisenbundel 2010-2011.

Na een ontmoeting met de vertegenwoordigers van beide ministers, onderstreepten de bonden dat ze ten laatste op 21 juli duidelijkheid willen. Anders rekenen ze op een grote manifestatie in september.

Budget ruim onvoldoende
Volgens de vakbondsafgevaardigden was eerder overeengekomen dat er tegen eind juni een concreet voorstel uit de bus zou komen. Maar het tot nu toe vrijgemaakte budget voor de sector (650.000 euro) zou slechts 5% van de totale kosten van het eisenpakket dekken.

De vertegenwoordigers van de ministers, die de bonden hebben ontvangen, hebben zich er toe verbonden om tegen 21 juli meer toelichting te geven en een onderhandelingsagenda op te stellen.

Dertiende maand
Eveneens is gebleken dat de eis voor een dertiende maand voor de werknemers, dat afhangt van de COCOF, zo'n 8,2 miljoen euro zou kosten. Alle eisen samen zouden een kost opleveren die schommelt tussen de 13 en 16 miljoen euro.

Volgens de socialistische vakbondsafgevaardigde Yves Dupuis (SECTa), willen de vakbonden dat de 650.000 euro die nu op tafel ligt, besteed zal worden aan het uitbetalen van de eerste dertiende maanden. (belga/kve/tw)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden