Donderdag 08/12/2022

Brusselse gastronomie valt in de smaak bij 'The Independent'

"Als u beslist om op dieet te gaan, gaat u maar beter ergens anders heen. De Belgische keuken heeft de Franse kwaliteit, maar wordt geserveerd in Duitse porties." De krant The Independent haalt de superlatieven boven om de gastronomie in onze hoofdstad te beschrijven. Aanleiding is Brusselicious, het fijnproeversjaar van het Brussels Gewest.

"Dat Belgen geobsedeerd zijn door voedsel, merk je meteen wanneer je uit de Eurostar stapt. De lucht is er verrijkt met het aroma van warme wafels. In het centrum van Brussel komt de rijke culinaire geschiedenis tot uiting in de kasseistraatjes: Beenhouwersstraat, Kaasstraat, Boterstraat."

Voor de gelegenheid neemt The Independent zijn lezers mee door de hoofdstad. "De meest voor de hand liggende startplaats is de magnifieke Grote Markt. Loop van daaruit naar de Boterstraat. Je zult er de erg geliefde speculoos vinden, een boterig koekje met gember en kaneel." Andere 'must eats' volgens de Britten: het Lambic-bier, makarons en caracoles.

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234