Donderdag 01/12/2022

Brugse neuzen

Tja, hoe moeten we ze noemen nu de Gentse neuzekes ook in Brugge verkocht worden? Feit is dat de cuberdons op een steenworp van het Brugse Belfort nu ook de Bruggelingen weten te verleiden. En de blauwe Buffaloneuzen kunnen probleemloos veranderen naar het kamp van Club Brugge. Als het op snoepen aankomt, doen wij West-Vlamingen niet moeilijk.

A lobster

to go

Meeneemchinees of afhaalpizza, vergeet het! In Brugge gaan ze resoluut voor de afhaalkreeft. Keuze uit 500 gram (€ 26) of 700 gram (€ 33), geserveerd met brood, een slaatje en sausjes. Voilà, zo simpel kan het leven zijn.

Breydel De Coninc, Breidelstraat 24, 8000 Brugge. www.restaurant-breydel.be of 0479/13.33.19.

Klinken op

de duinen

Moet er nog gin zijn? Als hij uit Oostduinkerke komt en gemaakt is van superfood duindoornbessen spitsen wij alvast onze oren. West-Vlaming Frederik Van Duüren legt met veel liefde uit hoe we dit streekproduct omtoveren tot de perfecte gin-tonic.

1/3 Duingin 2/3 Schweppes Premium Tonic Lavender & Orange Blossom 8 à 9 ijsblokjes Een schijfje limoen en enkele muntblaadjes als garnering

Duingin (50 cl), € 46,95. www.duingin.be.

De kip

of het ei?

Daar liggen wij niet wakker van! Ludo de haan, kip Lola en kuikentje Lulu zijn altijd welkom in onze tuin om hun chocolade eitjes te droppen.

Kippetjes, € 7 per stuk. O.a. bij Neuhaus, Doorniksestraat 23, 8500 Kortrijk.

www.neuhaus.be.

Koken

zonder vlees

Wil je wel volhouden tot 26 maart met Dagen Zonder Vlees, maar begint de inspiratie te slabakken? Dit boek brengt redding. Chefs van over het hele land doen het helemaal vegetarisch. Kijk mee over de schouder van Olly Ceulenaere of Vilhjamur Sigardarson van het Ieperse restaurant Souvenir en ontdek wat voor heerlijks zij serveren. Maar Dagen zonder vlees is meer dan vlees of vis schrappen, je krijgt ook tips om meer lokaal te eten en minder afval te produceren. Check de leuke tip om zelf pijpajuintjes in een bokaal te kweken: gewoon de witte bol in potgrond planten. Easy peasy!

Dagen zonder vlees, Borgerhoff & Lamberigts, € 24,95.

www.dagenzondervlees.be.

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234