Woensdag 12/05/2021

NieuwsHoreca

Brouwers verzekeren biervoorraad voor 8 mei: ‘Er zullen 20 miljoen pinten klaarstaan’

null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

We mogen op 8 mei weer een frisse pint pakken op een terrasje, zo besliste het Overlegcomité gisteren. Maar zal dat ook écht kunnen, want het brouwproces van een pint neemt vier tot zes weken tijd in beslag? ‘Geen zorgen, tegen 8 mei zullen er 20 miljoen pinten klaarstaan’, verzekert AB Inbev de bierliefhebber in Het Nieuwsblad.

Niet alleen de grootste bierbrouwer ter wereld is voorbereid op de heropening van de terrasjes op 8 mei, ook de concurrentie heeft een stevige voorraad pils klaarliggen. Zo had Alken-Maes 1 mei als streefdatum vooropgesteld “om volledig operationeel te zijn”. Bavik en Bockor laten dan weer aan de krant weten dat ze respectievelijk een miljoen en 800.000 pinten koel hebben staan.

De leidingen van de tapkranen in hun 9.000 cafés schoonmaken is nu de grootste uitdaging, legt AB Inbev nog uit. Daar is het bedrijf begin april al mee begonnen. Het bier zelf moet na het brouwen nog drie weken in een grote lagertank, maar daar kan mee geschoven worden.

Volg alle ontwikkelingen rond het coronavirus in onze liveblog.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234