Woensdag 17/07/2019

bende van nijvel

Broer Chris Bonkoffsky is bereid confrontatie met Beijer aan te gaan in Bende-onderzoek

Madani Bouhouche (L) en Robert 'Bob' Beijer (M). Beeld BELGA

De broer van Chris Bonkoffsky, die mogelijk de 'Reus' van de Bende van Nijvel is, heeft zijn verklaring nogmaals bevestigd: zijn broer kende ex-rijkswachters Madani Bouhouche en Robert Beijer. Hij zou daarom zelfs een confrontatie willen aangaan met Beijer, zo schrijft De Standaard.

De zaak van de Bende van Nijvel kwam in een stroomversnelling terecht, toen ex-rijkswachter Chris Bonkoffsky op zijn sterfbed aan zijn broer bekende dat hij de 'Reus' van de Bende van Nijvel zou zijn. Beijer zou een kennis van B. geweest zijn, herinnert de broer van Chris Bonkoffsky zich.

Naar aanleiding van deze nieuwe elementen in het dossier werd Robert 'Bob' Beijer (65), wiens naam al langer in het Bende-dossier circuleerde, woensdag door de onderzoeksrechter ondervraagd. Daar ontkende hij stellig zijn betrokkenheid bij de Bende, net als zijn vermeende vriendschap met Chris Bonkoffsky. 

"Erg geloofwaardig"

De broer van Chris Bonkoffsky blijft volgens zijn advocaat Geert Lenssens echter bij zijn verklaringen, die volgens Lenssens "spontaan, oprecht en erg geloofwaardig" zijn, schrijft De Standaard. "Mijn cliënt blijft erbij dat hij zo’n 35 jaar geleden Beijer samen met Mahadi Bouhouche af en toe bij zijn broer thuis heeft gezien. Die woonde toen nog bij zijn ouders. Maar zijn moeder was niet opgezet met de bezoeken van de twee, en heeft dat ook gezegd. Daarna heeft hij ze niet meer teruggezien."

De advocaat benadrukt nog dat zijn cliënt daarom niet beweert dat Beijer deel uitmaakte van de Bende, maar dat hij enkel de feiten benadrukt: Chris Bonkoffsky en Beijer waren wel degelijk kennissen.

Confrontatie

Of er een rechtstreekse confrontatie moet komen, moet de onderzoeksrechter beslissen, aldus Lenssens. "Als zij dat nuttig vindt, dan zal mijn cliënt opnieuw zijn volledige medewerking verlenen. Maar dat zal geen zoden aan de dijk brengen: hij blijft bij zijn verklaringen, en heeft daar verder ook niets aan toe te voegen."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden